Zuhanó izraeli export

Vágólapra másolva!
A palesztin felkelés miatt az idei első negyedévben az egyébként is szerény értékről 39 százalékkal zuhant az arab országokba irányuló izraeli export a tavalyi azonos időszakhoz képest - közölte hétfőn az izraeli exportintézet.
Vágólapra másolva!

A jelentés szerint az arab piacok által felvett izraeli kivitel értéke 21,3 millió dollár volt a márciussal zárult három hónapban. Az arab országokból származó import ugyanakkor csak 2 százalékkal csökkent, s 16,4 millió dollár volt. Az intézet szerint a Jordániába irányuló export 47 százalékkal 12,1 millió dollárra csökkent, az onnan érkező behozatal értéke azonban 8 százalékkal 10,4 millió dollárra nőtt.

Egyiptom 6,1 millió dollár értékű izraeli terméket vett; ez 38 százalékkal kevesebb a tavalyi első három hónap értékénél. Az izraeli import Egyiptomból 5 százalékkal 4,7 millió dollárra esett - írta a Reuters. Az Izraellel semmilyen hivatalos kapcsolatot nem ápoló Szaúd-Arábiába ugyanakkor az egy évvel korábbinál csaknem háromszor több, 1,3 millió dollárnyi izraeli áru érkezett, vegy- és gépipari termékek formájában. Izrael semmit nem importál az arab királyságból.

(MTI)