A Yahoo! több online árverési üzletből is kiszáll Európában

Vágólapra másolva!
Az amerikai portálszolgáltató Yahoo! a következő hat hét folyamán kiszáll az online árverési üzletből csaknem mindenütt Európában. Ezzel az egykor ígéretes üzletágat a piacon uralkodó riválisának, az eBaynek engedi át.
Vágólapra másolva!

A Yahoo! a következő hat hétben Franciaországban, Nagy-Britanniában, Írországban, Németországban, Olaszországban és Spanyolországban leállítja aukciós honlapjait, ugyanakkor Dániában, Svédországban és Norvégiában még továbbra is működtetni akarja azokat - írja a Wall Street Journal.

A Yahoo! többéves futamidejű szerződés keretében többmillió eurós marketingszövetségre lép az eBay-jel, amely az online árverések elsősszámú szolgáltatója Európában és az Egyesült Államokban.

A Yahoo!-t különösen érzékenyen érintette az online hirdetési piac elgyengülése, és az árverési üzletág újraértékelésére kényszerítette a céget.

Az eBay európai ügyvezető igazgatója - konkrét számok említése nélkül - az ügylet kapcsán elmondta: cége európai bevételeit 2002 első negyedében 40 százalékkal növelte az előző év utolsó negyedévéhez képest, és a megállapodás a Yahoo!-val tovább gyorsítja az eBay növekedését.

A Yahoo! kiszállása a várakozások szerint nem okoz nagy változást az európai online árverési piacon, amelyen eddig is lényegében az amerikai eBay, az Amazon.com és az európai QXL Ricardo osztozott.

(MTI)

Ajánlat:

Yahoo!

eBay

Korábban:

Megötszörözte veszteségét a Yahoo!
(2002. április 11.)