Sommer: lélektani okokból esik a Deutsche Telekom árfolyama

Vágólapra másolva!
Elbocsátásokkal és a piaci lehetőségek jobb kihasználásával több mint tízmilliárd eurót takarít meg Európa legnagyobb távközlési cége, a Deutsce Telekom - mondta a társaság közgyűlésén Ron Sommer vezérigazgató. A vállalat vezetője érthetetlennek nevezte a cég részvényeinek tőzsdei mélyrepülését. A papírok árfolyama idén 36 százalékkal csökkent.
Vágólapra másolva!

A keddi közgyűlésen, amelyet mintegy 10 ezer tulajdonos részvételével a Cologne Sharks jégkorongstadionjában tartottak, Ron Sommer vezérigazgató elismerte, hogy a Deutsche Telekom követett el hibákat. Úgy vélte, a vállalat nem értékelte kellően, mennyire csökkenhetnek az árak a merev szabályozás miatt.

A vezérigazgató ugyanakkor azt mondta, hogy a cég papírjainak árfolyamesése érthetetlen, és csak lélektani tényezőkkel magyarázható.

A Bloomberg hírügynökség összegzése szerint a hátfői kereskedési napot a cég részvényei 12,45 eurós árfolyamon zárták, ami alacsonyabb az 1996-os kibocsátási árnál; 2000-ben a papírok több mint 100 eurót értek, míg idén eddig 36 százalékot veszítettek árfolyamukból.

(MTI - Üzleti Negyed)

Ajánlat: