Vivendi-részesedéseket vásárolna a Vodafone

Vágólapra másolva!
Hárommilliárd fontot ajánl a brit Vodafone a Vivendi 44 százalékos Cegetel-részesedéséért - értesült az Observer című lap. A Vodafone a papírok megvásárlása nyomán többségbe kerülne a Cegetel 12 millió előfizetővel rendelkező mobilcégében, az SFR-ben. Az ügylet megvalósulását nehezítheti, hogy a Vodafone amúgy is jelentős adósságát az adásvétel minden bizonnyal tovább növelné.
Vágólapra másolva!

Vasárnap a The Independet arról számolt be, hogy a világ legnagyobb mobilcége, a Vodafone 800 millió fontért megvásárolná a Vivenditől a görög Panofone részvényeinek 48 százalékát, így a mobilcég teljes egészében a Vodafone birtokába kerülne - írja a BBC.

Miután a múlt héten Jean-Marie Messier távozott a Vivendi éléről, elemzők arra számítanak, hogy a francia óriáscég 33 milliárd eurós adóssága mérséklése érdekébe megszabadul néhány érdekeltségétől. A BBC-nek nyilatkozó szakértők azonban arra figyelmeztetnek, hogy a további terjeszkedés növelné a Vodafone amúgy is jelentős adósságát, és rontaná a vállalat hiteleinek besorolását.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Vodafone