Lemondott a Bertelsmann-vezér

Vágólapra másolva!
A vállalat által követendő stratégiával kapcsolatos viták miatt vasárnap lemondott Thomas Middelhoff, a Bertelsmann médiabirodalom vezérigazgatója - adta hírül a BBC. Utódja Günter Thielen, a vállalat eddigi médiaigazgatója lesz. A Bertelsmann nem kommentálta a Berliner Kurier értesülését, amely szerint Middelhoff a nemrégiben tisztségéből hasonló okból távozó Rom Sommer utóda lesz a Deutsche Telekom élén.
Vágólapra másolva!

A vállalat közleménye szerint a vezetőváltásra azért volt szükség, mert a médiacég vezérigazgatója és felügyelőbizottsága nem értett egyet a Bertelsmann által követendő stratégiában.

A BBC emlékeztet: Middelhoff vezetésével az elmúlt négy évben a Bertelsmann az AOL-Time Warner és a Vivendi után a világ harmadik legnagyobb médiacégévé vált.

A vállalat többek között az európai RTL tévéhálózat legnagyobb tulajdonosa és a Népszabadság részvényeinek mintegy 17 százalékát birtokolja.

A Bloomberg hírügynökség kommentárja szerint a világ legnagyobb médiacégei hasonló, egyelőre nehezen megoldható problémákkal küzdenek: túl sok pénzt költöttek terjeszkedésre, miközben reklámbevételeik mellett részvényárfolyamuk is csökken. Ezért távozott posztjáról a múlt héten Robert Pittmann, az AOL-Time Warner igazgatója és a hónap elején Jean-Marie Messier, a Vivendi vezérigazgatója is.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

Bertelsmann

Korábban:

A Bertelsmann megveszi a Napstert
(2002. május 18.)

Beszáll a Bertelsmann a KirchPayTV-be
(2002. április 18.)