Az EU engedi, a GM elítéli a Fiat állami megsegítését

Vágólapra másolva!
Az Európai Unió versenyügyi felelőse szerdán jóváhagyását adta a tervhez, hogy az olasz állam részesedést szerezne a Fiat autógyárban. Mario Monti azonban értésre adta, hogy a részesedést csak a magánbefektetőkre vonatkozó feltételek mellett adhatja az olasz magánvállalat, tehát az államnak "hagyományos befektetőként" kell viselkednie.
Vágólapra másolva!

Kedden a Fiat elvi egyetértését fejezte ki az olasz kormányzat azon szándékával kapcsolatban, hogy nem csak ipari, hanem pénzügyi téren is felkarolná a vállalatot. A kormányzat jelezte, hogy bizottságot hív életre a szükséges ipari és pénzügyi terv elkészítésére.

Az olasz állam beavatkozását a Fiatot részben tulajdonló General Motors azonban nem venné szívesen, ugyanis ez esetben elállna attól a tervétől, hogy további részesedést szerezzen, mire egyébként lehetősége van. Kedden az olasz ipari minisztérium cáfolta azokat a sajtójelentéseket, hogy az olasz állam részesedést szerezne a Fiat csoportban, arról azonban nem szólt, hogy a csoport autóipari részlegébe befektetne-e vagy sem.

(MTI)

Korábban:

A FIAT miatt lett veszteséges a General Motors
(2002. október 15.)