<P>A vártnál nagyobb nyereséget ért el a T-Online</P>

Vágólapra másolva!
Meglepetést okozott a német T-Online International AG, a legnagyobb európai internetes szolgáltató harmadik negyedéves jelentése, mivel a vártnál jobb eredményekről számolt be. A kamat- és adófizetés, valamint leírások előtt számolt pénzügyi egyenleg (EBITDA) 35,6 millió eurós többletet mutatott az egy évvel korábbi 34,8 millió eurós mínusz után; nettó vesztesége azonban az értékleírások miatt egy év alatt megduplázódott - írja a BBS News Online.
Vágólapra másolva!

A legnagyobb európai internetcég az idei harmadik negyedévben 271,8 millió eurós nettó veszteséget termelt a tavalyi azonos időszakról jelentett 118,0 millió eurós mínusz után, ám az eredményben elszámoltak egy 223,9 millió eurós értékcsökkenést is.

A cég bevétele 383 millió euróra emelkedett a harmadik negyedévben az előző év hasonló időszakában elért 270 millió euróhoz képest. Idén jelentős bevételekre tett szert a vállalat a hirdetésekből is. A T-Online 11,85 millió embernek nyújtott Internet-szolgáltatást, míg egy évvel korábban 9,8 millió előfizetője volt.

A vártnál jobb jövedelmezőségi alapmutató, és a forgalom jelentős növekedése miatt a Deutsche Telekom érdekeltségébe tartozó internetes szolgáltató nagymértékben javította az idei évre vonatkozó várakozását: az idei év egészére 100 millió eurós többletet vár a korábbi előrejelzésben szereplő 40 millió euró helyett.

(Üzleti Negyed)

Ajánlat:

T-Online

Korábban:

Végre nyereséges lehet a T-Online
(2002. augusztus 29.)