Újabb hamburger-árháború indul

Vágólapra másolva!
A Burger King franchise vállalatai elfogadták a tulajdonos Diageo Plc. javaslatát, hogy 99 centre csökkentsék legismertebb szendvicsük, a Whopper árát januárban. Szakértők szerint az átlagosan 1,20 dolláros árcsökkentés arra sarkalhatja a McDonald'st, hogy hasonló arányban csökkentse a Big Mac árát.
Vágólapra másolva!
Diageo Plc.http://www.diageo.com/

A Diageo Plc. tulajdonában lévő Burger King gyorsétterem franchise vállalkozóinak 70 százaléka támogatta a tulajdonos javaslatát, hogy 2,20 centről 99 centre csökkentsék a Whopper szendvicsek irányadó árát, közölte a Wall Street Journal. Az árcsökkentés mindenesetre heves vitát váltott ki az üzemeltetők körében.

A gyorséttermek piacán újabb árháborúra lehet számítani a Reuters hírügynökség szerint. Szakértők úgy vélekednek, hogy a Burger King legnagyobb riválisa, a McDonald's válaszul csökkenteni fogja a Big Mac árát.

A világ két legnagyobb gyorsétterem láncolata éppen egy olyan időpontban kezd árháborúba, ami mindkettőjüknek kedvezőtlen - írja a Dow Jones. A McDonald's éppen azért küzd, hogy visszanyerje az utóbbi hónapokban elvesztett lendületét a 13 ezer egyesült államokbeli éttermében, míg az eladás előtt álló Burger King a teljesítménye növelésén fáradozik, hogy csábítóbb legyen a lehetséges vevőknek. A Diageo közlése szerint az eredeti árnál kevesebbel kell majd megelégednie, a franchise vállalat rossz eredményei miatt.