Greenspan még négy évet maradna

Vágólapra másolva!
Alan Greenspan, az amerikai jegybank szerepét betöltő Federal Reserve (Fed) elnöke bejelentette, hogy elfogad még egy négyéves elnöki ciklust, amennyiben felajánlják neki. Kedden George W. Bush amerikai elnök közölte, hogy támogatná Greenspan további elnökségét.
Vágólapra másolva!

Ezzel a bejelentéssel végét érhet a spekuláció a világgazdaság egyik legbefolyásosabb pozíciójának jövőjéről - írta a BBC News. Alan Greenspan George W. Bush amerikai idő szerint keddi közleményére reagált, amelyben az Egyesült Államok elnöke kijelentette, hogy támogatja Greenspan még egy ciklusra történő kinevezését.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Bush kijelentésével megszűnt a Fed-elnök és a Fehérház közötti feszült viszony, amely abban teljesedett ki, hogy Alan Greenspan zászlós ellenzője volt George W. Bush nagyléptű adócsökkentési csomagjának. A tervezet összegét az amerikai törvényhozás a felére csökkentette.

A 77 éves Alan Greenspan most esett át egy sikeres prosztata műtéten. 1988-ban lépett hivatalba, mint a Fed elnökeke, a negyedik ciklusa 2004-ben jár le.