Támogatják a Schröder-csomagot

Vágólapra másolva!
Egyelőre eredményes volt Schröder lemondással való fenyegetőzése: pártja elfogadta a német kancellár szociális megszorításokat tartalmazó csomagját, melyet még a frakciónak is jóvá kell hagynia. Schröder többek között szociális érzékenysége miatt tartja szükségesnek a gazdasági reformokat.
Vágólapra másolva!

A kormányzó Német Szociáldemokrata Párt (SPD) vasárnapi, rendkívüli kongresszusán a küldöttek 90 százaléka elfogadta a kancellár Agenda 2010 nevű programját - közölte a BBC News Online.

Adathamisítással vádolják Németországot/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20030528adathamisitassal.htmlMegszorításokat vagy lemondást ígér Schröder/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20030519megszoritasokat.html

A kancellár egyórás, szenvedélyes beszédében többek között azt mondta: a reform elmaradása választási győzelemhez segítené az ellenzékben lévő kereszténydemokrata pártokat, amelyek az SPD szociális érzékenysége nélkül tennék rendbe a gazdaságot. Belső pártellenzéke ennek ellenére szociális érzéketlenséggel és a német jóléti rendszer lerombolásával vádolja a kancellárt, akinek beszéde alatt több száz szakszervezeti aktivista és diák tüntetett az épület előtt.

ADSL Profi /uzleti_internet/index.htmlBelépési díj nélkül, üzleti célú gyorsinternet hozzáférés.

Az Agenda 2010 célja a szövetségi költségvetés kiadásainak 62 százalékát kitevő szociális ellátórendszer kiadásainak mérséklése. A csomag lazítaná a munkaerő-piaci szabályozást is, és egyszerűbbé tenné a munkavállalók elbocsátását. A csomagtól a kancellár több embert foglalkoztató, rugalmasabb munkaerőpiacot és gazdasági fellendülést remél.

Németország GDP-je az első negyedévben 0,2 százalékkal csökkent éves összevetésben, a munkanélküliek száma közelít az ötmillióhoz, és Hands Eichel pénzügyminiszter szerint a kabinet pótköltségvetés benyújtására kényszerül.