Kaszjanovot aggasztja a Jukosz-ügy

Vágólapra másolva!
Mélységes aggodalmának adott hangot Mihail Kaszjanov orosz miniszterelnök pénteken a Jukosz-ügy kapcsán. Egy felmérés szerint az oroszok többsége nem szimpatizál a milliárdos vagyonú, politikai hatalomra törő oligarchákkal.
Vágólapra másolva!

A kormányfő Nalcsikban újságírók előtt kijelentette, hogy a nemzetközi tőzsdén jegyzett társaság részvényeinek zárolása új jelenség, s igen nehéz lenne megjósolni a következményeit.

Mihail Hodorkovszkij Jukosz-elnök letartóztatásáról Kaszjanov csak annyit mondott, hogy álláspontja ismert és változatlan.

Putyin végleg szakít a régi elittel/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20031029ujhatalmi.html

Az orosz Romir közvélemény-kutató cég pénteken közzétette legfrissebb - szeptemberi állapotokat tükröző - elemzését, amely szerint a megkérdezett 1500 orosz állampolgár 43 százaléka pozitív, 53 százaléka pedig negatív véleménnyel van az ország gazdaságának nagy részét ellenőrzés alatt tartó oligarchákról.

A cég egy korábbi felmérésében még a válaszadók 74 százalékának volt ellenérzése a milliárdos üzletemberekkel szemben.

A leggazdagabb oligarchák közül Roman Abramovics, a most letartóztatott Jukosz-vezér, Mihail Hodorkovszkij és Anatolij Csubajsz egyaránt 4 százalékos "népszerűségnek" örvendhet - írja az Interfax hírügynökség.