Beckham távozása is növelte a MU profitját

Vágólapra másolva!
A világ leggazdagabb futballklubjának tartott Manchester United 26,8 millió fontos adózás előtti nyereséget könyvelt el a gazdasági év első felében. A szakemberek szerint a profit elsősorban a megemelt televíziós jogdíjaknak köszönhető, de a bevétel gyarapodásában az is jelentős szerepet játszott, hogy az egyesület tavaly nyáron több sztárjától is megvált.
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Forrás: EPA

A Real Madridhoz távozott David Beckham például nem csak az érte kapott összeggel (35 millió euró) segítette az MU-t, hanem azóta csillagászati fizetését sem kell kigazdálkodni az Old Traffordon. A Manchester United címvédőként jelenleg a 3. helyen áll az angol bajnokságban, hátránya 12 pont az éllovas Arsenallal szemben. A Premier League 2003/2004-es idényéből még nyolc forduló van hátra.

Glazer a Manchesterre pályázik/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20031201glazer.htmlKözeleg a Manchester United felvásárlása/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20031007kozeleg.htmlErős évet zárt a Manchester United/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20030930eros.htmlMegél a Manchester Beckham nélkül is/uzletinegyed/hirek/vallalatihirek/20030613megel.html