Leépítés a francia pénzügyi szektorban

Vágólapra másolva!
Franciaországban az állami pénzügyi szektorban 5 ezer alkalmazottat érintő leépítést hajtanak végre 2007-ig azért, hogy csökkenteni tudják az adóterheket - jelentette be Nicolas Sarkozy, a hónap eleje óta hivatalban lévő új pénzügy-és gazdasági miniszter.
Vágólapra másolva!

Nicolas Sarkozy a TF1 televíziónak adott nyilatkozatában elmondta, Franciaországban az adóterhek igen magas szinten állnak, emiatt is szükség van 2007-ig 5 ezer állás felszámolására. Ezzel elérhető, hogy az adóterheket más országok átlagos szintjére vigyék le - jegyezte meg.

A miniszter hangsúlyozta, hogy "tabuk nélkül" megragad minden eszközt a közkiadások lefaragására, hogy Franciaország költségvetésének hiánya csökkenjék. Nem zárta ki az állami ingatlanok eladását sem, mondván, nem ildomos, hogy az államnak 12 millió négyzetméretnyi irodája legyen.

Az idei évi francia költségvetés a nemzeti termékhez viszonyítva 3,6 százalékos hiányt prognosztizál, szemben a tavalyi 4,1 százalékos deficittel. 2005-re Sarkozy kötelezettséget vállalt az EU stabilitási paktumában szereplő, a GDP-hez viszonyított 3 százalék alatti hiány teljesítésére.