Kerryt támogatja a világ második leggazdagabb embere

Vágólapra másolva!
Warren Buffett, az amerikai tőzsdeguru, John Kerry szenátor elnökségért folytatott kampányát fogja segíteni. Warren Buffett vagyonát mintegy 40 milliárd dollárra becsülik. A milliárdos szavai szerint azért állt a demokrata Kerry mellé, mert nagyon ellenzi George W. Bush adócsökkentéseit.
Vágólapra másolva!

A Bush-adminisztráció által bevezetett adókedvezmények jelentősen csökkentették az amerikai felső tízezer kiadásait. Warren Buffett ezt komolyan ellenzi: Bush elnöknek és nekem más a politikai filozófiám - mondta a tőzsdeguru a BBC Newsnak.

Az amerikai adócsökkentések nagymértékben kedveztek a gazdagoknak, ehelyett inkább a középosztály és szegényebb lakosoknak kellett volna kedvezni, mondta Warren Buffett. A végén nekem több pénz maradt a zsebemben, és ez szerintem így nem működik - mondta a milliárdos.

Warren Buffett ad tanácsot a Terminátornak/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20030814befektetesi.html

Warren Buffett volt a jelenlegi kaliforniai kormányzó, Arnold Schwarzenegger egyik tanácsadója a filmsztár kampánya alatt. Szakértők szerint a milliárdos feltehetőleg a világ legbefolyásosabb gazdasági vezetője. Buffett cége, a Berkshire Hathaway tulajdonában tucatnyi amerikai vállalat van, ezek között található a Coca-Cola jelentős része és az ország legnagyobb téglagyára.