Lengyelország és Lettország a legszegényebb az Unióban

Vágólapra másolva!
Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat legfrissebb adatai szerint a vásárlóerő-paritás alapján összehasonlított, egy főre jutó GDP tekintetében Luxemburg és Írország a leggazdagabb a tagállamok közül, míg a most csatlakozók a sor végén vannak. Lengyelország és Lettország a legszegényebb, Magyarország az új tagok középmezőnyében található - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Az Eurostat 2003-ra vonatkozó összesítéséből kiderül, hogy Luxemburg mutatója kétszerese a bővített unió átlagának, de Írország is egyharmaddal van ezen érték fölött. A régi tagok közül Portugáliában, Spanyolországban és Görögországban kevesebb az uniós átlagnál az egy főre jutó GDP.

Az új tagok közül Ciprus a leggazdagabb, az uniós átlag 83 százalékával, amellyel egyébként megelőzi Portugáliát és Görögországot (75 és 79 százalék). Görögországot Szlovénia is megelőzi 77 százalékkal, a többi újonnan csatlakozó állam ugyanakkor a lista végén található.

Lakásbiztosítás akár 20% kedvezménnyel/uzletinegyed/biztositas/index.html

A csatlakozók közül Magyarország 61 százalékkal a középmezőnyben található, míg az Eurostat számításai szerint a két legszegényebb ország Lettország és Lengyelország, egyaránt 46-46 százalékkal - írja a Napi Gazdaság.