Vágólapra másolva!
A Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség (FvF) az elmúlt időszakban ellenőrzött strandok és wellness vendéglátóhelyek 78 százalékánál állapított meg hiányosságot, a legnagyobb arányban a melegkonyhás üzletekben és büfékben fordultak elő szabálytalanságok.
Vágólapra másolva!

A felügyelők 162 helyen találtak lejárt minőségmegőrzési idejű terméket, 234 egységben a fagylaltértékesítés szabályait sértették meg a kereskedők, ami miatt mintegy 400 kilogramm fagylalt forgalmazását kellett megtiltani - tájékoztatott közleményében a FvF. Eddig 103 esetben 37 millió forintos fogyasztóvédelmi bírságot, és 140 esetben - mintegy 10 millió forint értékben - minőségvédelmi bírságot szabtak ki.

A fogyasztóvédelmi hatóság a nyári hónapokban az ellenőrzési kapacitást a hazai és külföldi turisták által gyakran látogatott, illetőleg a nyugodt pihenést biztosító vendéglátó és szórakoztató szolgáltatóegységekre koncentrálja.

Az ellenőrzési sorozat jelenleg is tart, és a három dunántúli régió fogyasztóvédelmi felügyelősége a rendelkezésre álló valamennyi ellenőrével a Balaton északi és déli partján végez kiemelt vizsgálatot. Egyebek között a Hévíz környékén és más gyógyhelyeken található büféket veszik górcső alá - közölte az FvF.