Augusztustól drágul a kenyér, a liszt és a hús

Vágólapra másolva!
Drága augusztus köszönt ránk ugyanis emelkedik a liszt, a kenyér és a hús ára. A liszt kilónként 10- 30 forinttal kerül majd többe. Drágulásra számítanak az állattartók is a magas takarmányárak miatt. A kukoricatermelés is igen gyenge így a húsok ugyancsak 10-30 százalékkal kerülnek majd többe.
Vágólapra másolva!

Alighogy véget ért az aratás máris bejelentették a malmok a drágulást. A lisz kilónként 10-30 forinttal drágul míg egy kiló kenyér ára is harminc forinttal emelkedik - írja a Népszabadság.

A termelők az idén nem kapkodják el a búzaeladást. A vevők házhoz jönnek. Tízezer tonnás tételekben szállítanak búzát 45 ezer forintos tonnánkénti árszinten Romániába, Görögországba és Olaszországba. A hazai malmok igyekeznek 300-400 forintos árengedményt elérni.

A sütőipar mindezek ellenére máris bejelentette áremelési szándékát, és az is biztos, hogy a takarmányozó állattartók is követik a példát. A megkérdezett szakemberek szerint a tavalyinál jóval magasabbak a gabonaárak. A húsipar is emelésre készül ugyancsak 10-30 százalékos hús drágulásra lehet számítani. Mindezt megerősíti az is, hogy ha 7-10 napon belül nem érkezik jelentősebb csapadék, akkor a kukoricatermés felére lehet csak számítani.