A Rába újabb nyugati üzletet kötött

Vágólapra másolva!
A Rába Futómű Kft. 3 éves általános beszállítói keretszerződést írt alá az amerikai székhelyű ArvinMeritor Rt.-vel. A Rába kovácsolt, megmunkált mellső tengelytesteket szállít partnerének 2007 második negyedévétől. A szállítások értéke idén elérheti a 4 millió eurót, majd 2008-tól a 6,5 millió eurós forgalmat.
Vágólapra másolva!

A két cég között a tárgyalások a mellsőfutómű-alkatrészekről még 2005-ben kezdődtek meg, s számos - a Volvo mint végfelhasználó által támasztott követelményeknek való teljes megfelelés érdekében folytatott - műszaki és kereskedelmi tárgyalást követően megszületett a megállapodás.

A Rába Futómű Kft. és az ArvinMeritor európai üzemei 2004 óta állnak üzleti kapcsolatban, amikor a győri vállalat hátsófutómű-alkatrészek beszállítását kezdte meg. A Rába értékesítése az ArvinMeritor Europe számára a 2006-os évben átlépte az 5 millió eurós határt.

Az amerikai székhelyű ArvinMeritor vállalat a Volvo cégcsoport teljes körű futómű-beszállítója az európai közúti járműgyártás területén, így a magyar Rába az ArvinMeritoron keresztül a Volvo cégcsoport (Volvo és Renault tehergépkocsik) mellsőfutóműalkatrész-beszállítójává lépett elő.