Nyár végétől csökkennek a roamingdíjak

Vágólapra másolva!
A három magyar mobilszolgáltatóból kettő augusztus 29-től bevezeti az egységes, mérsékelt roamingtarifákat. A változás az EU előírásának megfelelően automatikus az ügyfelek számára.
Vágólapra másolva!

Az Európai Unió által megszabott szeptember végi határidőnél korábban, egyaránt augusztus 29-től csökkenti a külföldön telefonálás díjait a Pannon és a T-Mobile. A két vállalat által bejelentett új tarifák fillérre pontosan megegyeznek.

A Pannon roamingdíjai 38-79 százalékkal csökkennek az Európai Unió tagállamain belül kezdeményezett és az EU-n belülre irányuló hívások esetén - áll a társaságnak az [origo]-hoz eljuttatott közleményében.

"A kezdeményezett hívások díja bruttó 144 forint, a fogadott hívások díja bruttó 70,80 forint lesz percenként, minden napszakban, időszakban és hálózatban. Az új tarifákat minden ügyfelünknek automatikusan bevezetjük" - idézi a közlemény Ove Fredheimet, a Pannon vezérigazgatóját.

Az új roamingtarifával bármely EU-tagállamból bármely más EU-tagállamba, haza Magyarországra és a látogatott tagállamba is lehet telefonálni. A kedvező hívásdíjak a tagállamok tengerentúli területein is érvényesek lesznek, így például a Kanári-szigeteken vagy Martinique és Guadeloupe szigetén.

A T-Mobile-nál ugyancsak 144, illetve 70,80 forintra csökken a tarifa. A cég közleménye szerint az új eurotarifát a speciális barangolási díjszabást vagy csomagot, például a World Class tarifacsomagot használó ügyfelek díjcsomagváltás esetén vehetik igénybe.

Ettől eltekintve az olcsóbb tarifák igénybevételéhez az ügyfeleknek nem kell semmit tenniük, a kedvezőbb díjakat a mobilszolgáltatók automatikusan nyújtják.

"Ügyfeleink ötöde mobilozik külföldön is, bízunk benne, hogy külföldre utazó előfizetőink bátrabban mobiloznak majd" - hangsúlyozta a bejelentés kapcsán Winkler János, a T-Mobile vezetője.

A Vodafone-nál megkeresésünkre jelezték, a cég csak később jelenti be, mikortól és mennyivel csökkenti a saját tarifáit.