Vágólapra másolva!
A Magyar Telekom igazgatósága kedden döntött a társaság irányítási és szervezeti struktúrájának 2008. január 1-jével történő átalakításáról . A változások a szolgáltatási színvonal emelése, a költséghatékonyság javítása, valamint új, innovatív szolgáltatási és üzleti lehetőségek kiaknázása érdekében történnek.
Vágólapra másolva!

Az új irányítási struktúra az egyes ügyfélszegmensek alapján határozza meg a csoport működési modelljét - tájékoztatta a cég az MTI-t kedden. A változások érintik az üzletágak szervezetét, tevékenységi körét és a felsővezetés tagjainak felelősségi területeit. Az újonnan létrejövő Lakossági Szolgáltatások Üzletág tartalmazza mind a mobil, mind a vezetékes lakossági termékek és márkák (T-Mobile, T-Com, T-Online) teljes körű marketing, értékesítési és ügyfélkapcsolati tevékenységét.

A vállalati szolgáltatások üzletág a kiemelt üzleti partnerek (a nagyvállalati ügyfélkör), valamint a kis- és középvállalati ügyfélkör részére nyújt T-Systems márkanév alatt mobil- és vezetékes távközlési, valamint infokommunikációs és rendszerintegrációs szolgáltatásokat, amely magába foglalja a marketing, értékesítési és ügyfélkapcsolati tevékenységeket.

A főnökök maradnak

Az új üzleti területek és üzletfejlesztési üzletág, a tartalom, média és egyéb, nem hozzáférési szolgáltatásokat tartalmazza, valamint az új üzleti területek fejlesztéséért és az innovációs tevékenység koordinálásáért felel. Ennek megfelelően ide kerülnek a T-Online Magyarországból 2007. októberétől kiváló média- és tartalomszolgáltatási tevékenységek is. A jelenlegi informatikai irányítási terület kibővül mind a mobil, mind a vezetékes hálózatirányítási és hálózatfejlesztési tevékenységgel. Ennek megfelelően létrejön a műszaki és informatikai irányítási terület.

A felsővezetői pozíciók száma nem változik, a csoport operatív irányításáért felelős ügyvezető bizottság ezután is 7 tagú marad (az elnök-vezérigazgató és 6 vezérigazgató-helyettes). A lakossági szolgáltatások üzletág vezetésével Winkler János vezérigazgató-helyettest (a Mobil Szolgáltatások üzletág jelenlegi vezetőjét), a vállalati szolgáltatások üzletág vezetésével Papp Istvánt, az új üzleti területek és üzletfejlesztési üzletág vezetésével pedig Simó György vezérigazgató-helyettest (a vezetékes szolgáltatások üzletág és a T-Online Magyarország jelenlegi vezetőjét) bízta meg az Igazgatóság. A kibővült műszaki és informatikai irányítási terület vezetését továbbra is Maradi István látja el mint műszaki vezérigazgató-helyettes, míg a gazdasági, illetve humán erőforrás vezérigazgató-helyettesi posztot továbbra is Thilo Kusch és Somorjai Éva tölti be.

Az igazgatóság megbízta a Magyar Telekom ügyvezető bizottságát azzal, hogy dolgozza ki a társaság működése és tevékenysége átalakításának részleteit, és azokról egyeztetést kezdjen a munkavállalói érdekképviseletekkel. Az átalakítás várható pénzügyi hatásairól és az érdekképviseletekkel való megállapodás részleteiről a Magyar Telekom az egyeztetések lezárását követően ad tájékoztatást.