Plusz milliárdok a költségvetésben

Vágólapra másolva!
Mégiscsak találtak felszabadítandó forrást a jövő évi költségvetés tervezetében a koalíció vezetői: 23 milliárd forintot csoportosítanak át az állami működési kiadásokból deficitcsökkentésre, illetve vizsgálják, miként lehetne a hátrányos helyzetű önkormányzatok intézményeinek energiafelhasználását támogatni - írta a szerdai Világgazdaság.  
Vágólapra másolva!

A "forráskeresést" az SZDSZ indította el: a párt legutóbb csaknem 70 milliárdos pluszt fedezett fel az előterjesztésben. Kedden a miniszterelnök tartott egyeztetést a témáról a két párttal, s bár a szocialisták nem ismerték el az SZDSZ teljes kiadáscsökkentési tervét, egyes tételekből "le-lecsippentenek".

Kóka János gazdasági miniszter a Világgazdaságnak elmondta, az elért eredmény a liberálisoknak fontos, szimbolikus lépés. A szocialisták szerint azért volt szükség a megállapodásra, mert "menteni kellett, ami menthető" az SZDSZ legutóbbi, adócsökkentő akciója után. Akkor Veres János pénzügyminiszter úgy nyilatkozott, nincs pluszforrás, mert a tárca meglévő kormánydöntéseket vezetett végig a büdzsé tervén.