Kívül tágasabb

Vágólapra másolva!
Idén tendenciává vált, hogy a képzett fiatalok külföldön próbálnak elhelyezkedni. Ennek oka lehet, hogy az uniós foglalkoztatási piac - bár egyes országok korlátozzák - könnyen elcsábítja jobb fizetési- és karrierígéreteivel a munkaerőt. Pontos adat a külföldön elhelyezkedőkről ugyan nincs, de a becslések szerint több mint 100 ezer 30 éven aluli fiatal próbálkozik külföldön. Hosszabb távon - ha nem lesz változás - hiány alakulhat ki a képzett fiatal munkaerőben.
Vágólapra másolva!

Drága mulatság lesz egyetemre járni

A kormány reformprogramjában foglaltak közül az utazási kedvezmények részleges megvonása, a tandíj tervezett bevezetése, és a lakhatás drágulása is elveheti a fiatalok kedvét a művelődéstől.

Diákok fejleszthetik pénzügyi ismereteiket

A diákok körében egyre nagyobb igény van a használható, és akár azonnal pénzre váltható tudásra.A felmérések szerint a középiskolások szüleiknél nyitottabbak a modern és felelős pénzügyi kultúra elsajátítására.

Elfogy a fiatal munkaerő?

Sokan valamelyik európai uniós tagországban keresik a boldogulás útját, több 100 ezer ilyen fiatal lehet. A hazai gazdaságnak számolnia kell azzal, ha ez a tendencia folytatódik, munkaerő csak a második, harmadik vonalból áll majd csak rendelkezésre idehaza.