Januárban lesz nyilvános a kormányzati negyed üzemeltetője

Vágólapra másolva!
A kormányzati negyedre kiírt versenypárbeszédes közbeszerzési eljárás eredményhirdetése 2008. január 16-án lesz - közölte az MTI-vel a KVI koordinációs iroda szombaton. Két napja Görözdi György miniszterelnöki megbízott, projektigazgató december 29-re ígérte az eredményhirdetést.
Vágólapra másolva!

A csütörtöki beadási határidőig a KÉSZ Közép-Európai Építő kft. és az Europolis Real Estate Management kft. konzorciuma tett ajánlatot a kormányzati épületegyüttes felépítésére és 25 éven át tartó üzemeltetésére kiírt pályázatra. Így a két konzorcium tehet végső ajánlatot az ár és a határidő meghatározásával - közölte Görözdi György miniszterelnöki megbízott, projektigazgató.

A KÉSZ vezette konzorcium tagja az Europolis Real Estate Manaegment kft., míg a Wallis-vezette konzorciumban a Strabag AG és a WPR Sec Ingatlanfejlesztő, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. szerepel még. Görözdi György két napja sem az ajánlati árakról, sem a vállalási határidőkről nem kívánt tájékoztatást adni az eredményhirdetés előtt.

A korábbi információk szerint a negyed 2009 végére épülne meg a kormány 2007. május 11-iki határozata szerint a Podmaniczky utca és a Váci út közötti 30 hektáros területen.

Láng Balázs a projekt kommunikációs igazgatója korábban elmondta, hogy a megvalósuló beruházás 2007-es jelenértéken számított maximális összege 142,5 milliárd forint lehet, de az eljárás során lefolytatott "árlejtés" révén a vállalási ár ennél csak kevesebb. Ebben az összegben benne van az építés, a 25 éves üzemeltetés és karbantartás költsége is.

A kormányszóvivő szerint a bírálóbizottságnak alaposan át kell tekintenie, hogy a két cég konzorciuma által benyújtott ajánlat mennyire felel meg a bizottság által támasztott kritériumoknak, ezért dolgozik a testület január 16-ig. Budai Bernadett hangsúlyozta, hogy erről nem a kormány, hanem a koordinációs iroda döntött.

A kormányszóvivő hozzátette, hogy a kormánykabinet vélhetően január első hetében "rá fog tekinteni a projektre", azt vizsgálva, hogy pontosan hogyan áll.