Zárt részvénytársasággá alakul egy rendelő

Vágólapra másolva!
Nonprofit zártkörű részvénytársasággá alakulhat a közeljövőben Baranya legnagyobb rendelőintézete, az Egyesített Egészségügyi Intézmények (EEI) - írta az Új Dunántúli Napló.
Vágólapra másolva!

Tóth Bertalan, Pécs szocialista alpolgármestere elmondta: az ezzel kapcsolatos előterjesztés tavasszal kerül a városi közgyűlés elé. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy nem privatizációról van szó, a változással az intézmény mozgásterét szeretnék növelni. A tervezett átalakítás nem akadálya az EEI, az egyetemi klinikák és a megyei kórház későbbi integrációjának, viszont előfeltétele európai uniós pályázatokon való indulásnak.

A részvénytársasággá alakulás egyben azt is jelenti, hogy az EEI mintegy négyszázötven dolgozója elveszíti közalkalmazotti státuszát.

Velük egyenként kell tárgyalni, vállalják-e jogviszonyuk megváltoztatását, vagy távoznak.Hoppál Péter, a pécsi közgyűlés Fidesz-KDNP frakciójának vezető-helyettese azt mondta: burkolt privatizációtól tartanak, s ha gyanújuk beigazolódik, határozottan fellépnek ellene - olvasható a baranyai napilapban.