Gyurcsánynak vannak további reformtervei

Vágólapra másolva!
Gyurcsány Ferenc szerint a következő másfél évben folytatni kell a reformokat, amelyekhez első lépésként a társadalmi támogatást kell megszerezni.
Vágólapra másolva!

A miniszterelnök a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón négy- hat évre való reformtervet sorolt fel, amelyek közül szerinte kettő-három valósítható meg a mostani kormányzati ciklusban.

A reformtervek közül az adórendszer átalakítását emelte ki a kormányfő, hangsúlyozva: általános adócsökkentésre egyelőre nincs lehetőség, csak belső átcsoportosításra, amelynek fő iránya a munkabérre rakódó terhek csökkentése.

Tervei szerint tavasszal meg kell állapodni a következő két évre vonatkozó lépésekről, és ennek első lépését meg kell tenni 2009 júliusában.

Kisebb lenne a parlament

Gyurcsány Ferenc a tervezett reformok közé sorolta a szociális rendszer átalakítását, a felsőoktatási reform továbbvitelét, a költségvetési intézmények működésének függetlenebbé tételét, a vállalkozó közintézmények megalakíthatóságát, amely egyben út az államháztartási reform továbbviteléhez.

Hangsúlyozta: támogatja a kisebb parlamentet és az ezzel együtt járó választójogi reformot, illetve a pártfinanszírozás átalakítását. Hozzátette: a korrupcióellenes csomagról a jövő héten már tárgyal a kormány.