Gázhiány jöhet Magyarországon is

Vágólapra másolva!
Ha Ukrajna nem tud megegyezni a Gazprommal, akkor Európában, így Magyarországon is gázhiány alakulhat ki - mondta a Népszabadságnak az orosz cég szóvivője.
Vágólapra másolva!

Ha Ukrajna és az orosz energiaipari óriásvállalat, a Gazprom közötti vita nem rendeződik záros határidőn belül, akkor Európa, köztük Magyarország gáz nélkül maradhat januárban - nyilatkozta Szergaj Kuprijanov a Népszabadaságnak.

A Gazprom szóvivője kifejtette: ez a kritikus helyzet csak akkor állhat elő, ha a cég semmiféle egyezséget nem tud tető alá hozni Ukrajnával. A cég arra törekszik, hogy ne forduljon elő a 2006-os eset, amikor le kellett állítani a gázszállításokat.

A Magyar Nemzet pénteki számában pedig arról ír, hogy a magyar fogyasztók egyre kevesebb gáz használ fel. Kovács Richárd, a budapesti gázszolgáltatást biztosító Főgáz marketingvezetője szerint az utóbbi két esztendőben 7-8 százalékkal esett vissza a lakossági felhasználás. Ez azzal egyenértékű, mintha a 600 ezer budapesti lakásban átlagosan 1 fokkal "csökkent" a hőmérséklet.