Adóparadicsommá válhat Komlóska

Vágólapra másolva!
"Adóparadicsomot" hozna létre Komlóskán a község polgármestere, aki korábban eredményesen tiltakozott a kisposták megszüntetése ellen - derül ki az Észak-Magyarország című lap keddi számából.
Vágólapra másolva!

A település vezetője, Köteles László terve szerint a Komlóskán letelepedő, vagy telephelyét itt működtető vállalkozásoknak nem kell majd sem iparűzési, sem építményadót fizetniük. A vállalkozások székhelyéül építményt, helyiségeket, területet biztosítanak és munkaerő is van - érvelt a polgármester.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település vezetője kezdeményezésével arra szeretne rávilágítani, hogy Magyarországon lehet tartani a vállalkozásokat, és nem szabad azokat a kedvezőbb adófeltételek miatt külföldre kényszeríteni. Egy-egy cég évente akár több millió forintot is megtakaríthat azzal, hogy zsebében marad a másutt kifizetendő iparűzési és építményadó - érvelt a község első embere.

Köteles László jelezte, mióta meghirdette az adómegtakarító programot, sokan jelentkeztek és tervezik, hogy székhelyként választják a községet. A falu számára az odatelepülő vállalkozások munkát adnak, ami segít életben tartani az önkormányzat működését és perspektívát is ad Komlóskának.