Gyorsforgalmi úttá alakítják a 2/A-t

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Kétszer kétsávos gyorsforgalmi úttá alakítják és új csomópontokkal bővítik a Budapest-Vác között futó A/2-es utat; a 2010-ben kezdődő, nettó 53 milliárd forintos fejlesztésre a Megyeri híd átadása óta megnövekedett forgalom, illetve a szaporodó súlyos balesetek miatt van szükség.

Fazakas Orsolya, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt kommunikációs vezetője az MTI-nek elmondta: a kormányhatározatban is előírt fejlesztés során kétszer két sávot alakítanak ki a meglévő útpálya felújításával, illetve új sávok építésével. Két új csomópont, illetve az ezekhez kapcsolódó bekötő utak teremtenek majd kapcsolatot a 2. számú főúttal úgy, hogy a bekötő utak külön szintben keresztezik a Budapest-Vác vasútvonalat.

A kommunikációs vezető közlése szerint a jelenleg kétsávos út kiszélesítése, a kétoldali burkolt padka megépítése, illetve egy 3,6 méter széles elválasztó sáv kialakítása révén a jelenleginél biztonságosabb körülmények között lehet majd autózni a főváros és Vác között. A nettó 53 milliárdos, uniós forrásból finanszírozott beruházás engedélyezési eljárása folyamatban van, a kivitelező kiválasztására az építési engedély birtokában közbeszerzési pályázatot írnak ki - tette hozzá Fazakas Orsolya.