Gyártóbázist telepít Magyarországra a Huawei

Vágólapra másolva!
Komáromban és Pécsett gyártóbázist hoz létre a kínai Huawei Technologies, az idén 280, jövőre pedig 420 embert akar felvenni. A távközlési hálózati eszközöket gyártó vállalatnál a termelés értéke az idén 800 millió, jövőre pedig 1,1 milliárd dollár lesz - értesült a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Négy éve ígérte meg a kínai Huawei Technologies, hogy gyártóbázist hoz létre Magyarországon, és most döntés született a pécsi és komáromi beruházásról. Ezzel összesen 700 új munkahelyet teremt a cég , már meg is kezdte a dolgozók kiválasztását.

A távközlési hálózati eszközöket gyártó ázsiai vállalat 20 ezer négyzetméternyi területet alakít ki a két város ipari parkjaiban. Az idén 280, jövőre 420 embert akar felvenni. A termelés értéke az első évben, vagyis az idén 800 millió, jövőre pedig 1,1 milliárd dollár lesz.

A kínai vállalat éppen ezen a héten optikai hálózati berendezések szállításáról és rendszertámogatásáról írt alá szerződést a Magyar Telekommal. Az új hálózaton a lakossági és intézményi előfizetők az eddigieknél sokkal nagyobb le- és feltöltési sebességet érhetnek el.