Hatodik napja esett a New York-i tőzsde

Vágólapra másolva!
Napon belül másodszor fordult meg a trend New Yorkban: a tőzsde így hatodik napja esik, pedig zárás előtt két órával minden fontosabb mutató még pozitív területen volt. A kereskedés végén mégis a Dow Jones ipari átlag 2 százalékos, 189 pontos mínuszban zárt. A Nasdaq 14,55 pontot, azaz 0,8 százalékot esett, az S&P 500-as index 11,29 pontos mínuszban végzett, ami 1,1 százalékos veszteség.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A Bank of America Corp. folytatta az előző napi esést, és szerdán 7,7 százalékot veszített értékéből. A pénzügyi részvények közül zuhant az XL Capital Ltd. 27,7 százalékkal, a MetLife Inc. 26,8 százalékkal. A pénzügyi szolgáltató Principal Financial Group Inc. 19,8 százalékot esett, míg az Allstate Corp. 21,2 százalékot. A KeyCorp 15,2 százalékos mínuszban végzett ugyanebben a kategóriában.

Voltak nyertesei is a napnak: a CB Richard Ellis Group Inc. ingatlancég 11,3 százalékkal emelkedett, és meglepő módon két bank is sokat nőtt a tőzsdén: a Bank of New York Mellon Corp. 7,9 százalékot, a Fifth Third Bancorp. pedig 8,2 százalékot.