A GM részvény 1951 óta nem ért ennyire keveset

Vágólapra másolva!
Napra pontosan egy évvel ezelőtt a New York-i Tőzsde még csúcson volt: a Dow Jones 14 164,53 ponton állt, most csütörtökre viszont több mint 35 százalékos vesztésre állt a zárás előtt két órával. Legalábbis volt ilyen helyzetben is, amikor 9125 ponton állt a kereskedés során, magyar idő szerint este negyed kilenc körül.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A legnagyobb esést az autóipari részvények tapasztalhatták: a shortolási tilalom feloldása ugyanis ezeket a papírokat sújtotta a legjobban. (A shortolás lényege az, hogy a spekulánsok a részvények esésére játszanak.)

A General Motors részvénye 22 százalékos mínuszba is került ezután, de általában 15-16 százalékos mínuszban járt a kereskedés során. A GM részvénye 1951 óta először esett 6 dollár alá, 5,42 dolláron is állt ugyanis a papír, ez 1950 óta a legalacsonyabb érték. A Ford 8-9 százalékkal esett, és néhány pénzügyi papír is zuhant. A KeyCorp, Ohio harmadik legnagyobb bankja és a Morgan Stanley is több mint 15 százalékot vesztett értékéből.

Pedig voltak jó hírek is: az International Business Machines Corp., az IBM a vártnál jobb eredményről számolt be, és így a Dow kezdetben 150 pontos nyeréssel indult. Magyar idő szerint este negyed kilenckor viszont már 132 pontos mínuszba zuhant az index.