Fékezett a Pepsi

Vágólapra másolva!
Az amerikai piacon fájdalmasan csökkenő üdítőeladások miatt a Pepsi Co. negyedéves jelentésében közzétett profit elmarad a New York-i várakozásoktól - tájékoztat a Reuters internetes oldala.
Vágólapra másolva!

A Pepsi-Cola előállítja, a Fito-Lay & Quaker élelmiszergyártó kedden 3300 fős leépítést jelentett be, ami munkaerejének 1,8 százalékos csökkenését eredményezi. A létszámcsökkentés a hároméves megtakarítási terv része. A terv célja, hogy a cég költségei 1,2 milliárd dollárral csökkenjenek a három év alatt.

A nettó profit 1,58 milliárd dollárra, azaz részvényenként 99 centre esett a harmadik negyedév során. A 2007-es év hasonló periódusában 1,74 milliárd, azaz részvényenként 1,06 dollár volt a profit.

Az árupiaci fedezeti ügyletek miatt elkönyvelt veszteséget nem számítva a nyereség részvényenként 1,06 dollár volt, ez pedig alacsonyabb a Reuters előmzői által várt 1,08 dollárnál.

A dollár erősödésére hivatkozva a társaság visszavett 2008-as előrejelzéséből is: a korábbi 3,72 dolláros elvárt részvényenkénti nyereség most 3,67-3,68-as tartományba esik.

A Pepsi részvényeivel a tőszdei nyitás előtt a hétfői záróhoz képest 1,2 százalékot esve 61,77 dollárért kereskedtek.