Gordon Brown becsületes bankokat akar

Vágólapra másolva!
Gordon Brown brit miniszterelnök arra szólította fel a bankokat, hogy fedjék fel rossz adósággal terhelt eszközeiket - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

A miniszterelnök úgy fogalmazott, hogy "az egyik kulcskérdés, hogy az emberek megértsék, hogy a rossz adóssággal terhelt eszközök veszteségeit a pénzügyi intézetek már leírták."

A High Street (a londoni üzleti negyed főutcája) bankvezérei a hétvégén egyeztetnek az államkincstár hivatalnokaival a hitelválságról és a további állami szerepvállalás lehetőségéről.

Indokolatlan veszteségek

A tanácskozást az tette szükségessé, hogy pénteken tovább zuhantak a londni tőzsdén a részvények annak ellenére, hogy a Footsie az egész heti bessz után nyereséges volt. A legjelentősebbet a Barclays bukta 25 százalékkal, de a Royal Bank of Scotland (RBS) is 13 százalékot csúszott lefelé.

Az egészben az a legfurcsább, hogy nincs is igazi oka annak, hogy az angol bankpapírok még mindig hatalmas eladói nyomás alatt vannak. A tengeren túlon a Bank of America és a Citigroup rossz (ám vártnál nem rosszabb) eredménye sem generált ilyen eladási hullámot.