Vágólapra másolva!
Hiába hoz nyilvánosságra pocsékabbnál pocsékabb üzleti eredményeket az American International Group (AIG), túl nagy ahhoz, hogy bedőlni hagyják. Ennek megfelelően újabb 30 milliárd dollár kormányzati segítséget kap - jelentette be az amerikai pénzügyminisztérium és a jegybanki funkciókat ellátó Fed.
Vágólapra másolva!

A válság híreit itt olvashatja el!

A hivatalok leszögezték, hogy további segélyre is számíthat a vállalat, ha a piacok nem stabilizálódnak és fordulnak fejlődésnek. Az állam elsőbbségi részvények formájában juttat tőkét az AIG-nak 30 milliárd dollár értékben. Ezenkívül a korábbi, elsőbbségi részvényeket "a törzsrészvényhez nagyon hasonló" papírokká alakítják át - hivatkozik a Bloomberg az amerikai kormány közleményére.

A Reuters szerint az Obama-adminisztrációnak nem volt más választása, mint közpénzt kockáztatni a pénzpiacon, mivel ha nem mentik ki az AIG-t, az magával ránthatná az összesen több mint 450 milliárd dollárra biztosított partnereket is. Azonban így is komoly kockázatok maradtak a társaság üzleteiben.

Más hangok szerint rossz irányba lép a kormányzat. "Az egész egyszerűen nevetséges. Meddig akarjuk még ezt csinálni? Ez csak a probléma eltakarása, ami ismét vissza fog térni." - mondta egy kockázatelemző társaság alapítója. "Egyszerűen át kéne strukturálni az AIG-t" - utalt azokra a megoldási javaslatokra, amelyek szerint a cég darabjait külön kellene kezelni.