Vágólapra másolva!
Az Egyesült Államokban több mint kétezer infrastrukturális beruházás kezdődött meg a kormány által elfogadott válságkezelő élénkítő csomag forrásaiból. Obama elégedett, ugyanis a megvalósítás gyorsabb, a költségek pedig alacsonyabbak a vártnál.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

Amerikában a gazdaságot az infrastrukturális hálózat már régen esedékes felújításával akarják élénkíteni, új üzleti lehetőségeket és munkahelyeket teremtve. A szükséges anyagi forrásokat a februári 787 milliárd dolláros élénkítő csomag biztosítja, jelentette a Reuters.

"Az év végére egyedül az autópálya projektek 150 000 munkahelyet fognak létrehozni vagy megmenteni, legnagyobb részt a magánszektorban." Mondta Barack Obama. "A legfigyelemreméltóbb nem a beruházásaink mérete, hanem hogy milyen gyorsan, hatékonyan és felelősen történnek ezek a beruházások."

A váratlan költségmegtakarítást a szövetségi projektek elnyeréséért folytatott éles verseny okozta, ami 15-20 százalékkal nyomta lejjebb az eredeti árakat. Az így megtakarított pénzt a kormányzat további élénkítő programokban akarja felhasználni.