Párizs szerepelt a legjobban Európában

Vágólapra másolva!
A legmegbízhatóbb európai részvényekből képzett FTSEurofirst 300 részvényindex szerdán 0,6 százalékos emelkedés után 870,65 ponton zárt, vagyis a mutató három egymást követő napon emelkedett. A fontosabb európai tőzsdeindexek közül a párizsi érte el a legnagyobb emelkedést.
Vágólapra másolva!

Londonban mérsékelten drágultak a banki papírok, így a tőzsde FTSE-100 indexének mindössze 0,1 százalékkal 4416 pontra emelkedett.

Frankfurtban a DAX-30 tőzsdemutató 5000,77 pontig jutott, azaz a keddi záráshoz képest 0,3 százalékkal erősödött, ebben jelentősebb szerepe volt a Metro kiskereskedelmi lánc 3,8 százalékos erősödésének. A járműipari részvények vegyesen zártak, a BMW 2,97 százalékkal drágult, a Volkswagen viszont 3,73 százalékkal esett.

A vezető európai mutatók közül a párizsi volt a legjobb formában, a CAC 0,8 százalékkal 3295 pontra erősödött. Itt is a parkett legjobbjai között volt egy kiskereskedelmi cég, a Carrefour áruházlánc közel 4 százalékkal került feljebb.

Nem sokkal az európai tőzsdezárások után az amerikai börzéken felemás volt a helyzet. Magyar idő szerint fél 7 után a 30 vezető részvény mozgását mutató Dow Jones Industrial Average 0,3 százalékos mínuszban volt, a félezer papír teljesítményét jelző S&P 500 stagnált, a technológiai ágazat indexe, a Nasdaq pedig 0,6 százalékos pluszban volt.