Párizs-Budapest járatok: törölve

Vágólapra másolva!
Járatainak harminc százalékát törölte az Air France a légi kísérők sztrájkjának ötödik és várhatóan utolsó napján. Hétfőn este ismételten nem indul gép Budapestre. Továbbra is hosszú sorokban kígyóznak a franciaországi repülőtereken. A káoszt azt okozza, hogy a légi kísérők a felszállás előtt döntik el, hogy sztrájkolnak vagy dolgoznak. Amennyiben a légitársaság nem tud legalább két légi kísérőt biztosítani minden 50 utashoz, a járatot az utolsó pillanatban kénytelen törölni.
Vágólapra másolva!

A fizetésemelést és jobb munkakörülményeket követelő szakszervezetek ötödik napja tartó sztrájkja miatt - amelyben a légi kísérők 85 százaléka vesz részt - hétfőn ugyanakkor kevesebb járatot töröltek, mint a hétvége folyamán. A légitársaság viszont ismételten törölte esti, 8 óra 20 perckor Budapestre induló járatát, amelyet a Malévval közösen üzemeltet.

A szakszervezetek vasárnap közleményt adtak ki, amely szerint az előzetes tervek szerint hétfő éjfélig folytatják sztrájkjukat miután a vezetőség nem hajlandó álláspontján változtatni. Jean-Cyril Spinetta, az Air France elnöke hétfőn személyesen kért elnézést az utasoktól a kialakult káoszért és meglepetésének adott hangot, hogy a sztrájk ekkorára duzzadt.

Újra tárgyalóasztalhoz hívta a szakszervezeteket, hogy minden lényeges kérdést "ultimátum nélkül" együtt vitassanak meg. Kedden a tengerentúlra várhatóan minden gép, Európába pedig a járatok 90 százaléka fog közlekedni