Nincs vége a válságnak

Vágólapra másolva!
Nem zárult még le a jelzálog-piaci válság, mivel a pénzügyi szektorban tevékenykedő vállalatok csak New Yorkban kb. 20 000 munkahelyet szűntetnek meg a közeljövőben, mérséklendő a veszteségeiket. Clintonné szövetségi beavatkozást sürgetett a bedőlt hitelek refinanszírozásával - írja a Kossuth Rádió hírportálja.
Vágólapra másolva!

A Wall Street 1994 óta a leggyengébb teljesítményt hozhatja 2007-ben. Becslések szerint több mint 80 százalékkal csökkent a cég profitja. Az amerikai bankoknak eddig is 150 milliárd dollárt kellett leírniuk, ez az összeg csak növekedhet. A pénzintézeteknek 35 százalékkal kell csökkenteniük bérköltségeiket emiatt.

Ha nem sikerül orvosolni a gazdasági válságot, akkor az tovább mélyülhet, magával hozva a gazdasági recessziót. A demokrata elnökjelöltségért küzdő Hillary Clinton válságkezelésre és gazdaságélénkítésre javasolt programot.

A program lényege, hogy az illetékes minisztérium a bedőlt hitelek refinanszírozásával, felvásárlásával és újraértékesítésével enyhítse a károkat. Az elnökjelölt törvényi garanciákat helyezett kilátásba a jelzáloghitelezésnek arra az esetre, ha megválasztják - közli a MR1.