Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés








SZDSZ: a kormány elfocizza az adófizetők pénzét
2002. január 13., vasárnap, 15:08|Utolsó módosítás: 2002. január 13., vasárnap, 15:10

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A kormány sportpolitikáját bírálta vasárnapi sajtótájékoztatóján Magyar Bálint, az SZDSZ ügyvivője. A szabad demokraták különösen a labdarúgással kapcsolatos legutóbbi kormánydöntést támadták, miszerint a Magyar Fejlesztési Bank 20 százalékos tulajdonrészt vásárolhat a profi futballklubokban.


A kormány úgy játszik az adófizetők pénzével, mintha az a sajátja lenne, s a nagy pénz, kis foci elve alapján szórja a pénzt - fogalmazott Magyar Bálint szabad demokrata ügyvivő Budapesten, az Orczy-kert focipályáján tartott sajtótájékoztatóján.

Szerinte a kormány értelmetlen módon, úgy költi a pénzt a sportra, mintha egy házat felülről, a tetőnél kezdene építeni. Magyar Bálint közölte: a kormány az állampolgárok, az adófizetők pénzét focizza el. Megemlítette, hogy a kormány 21 milliárd forintos stadion-fejlesztési és -építési programot hirdetett, 8 milliárd forintos kötelezettségvállalást tett a magyar futball érdekében, míg legutóbb a Magyar Fejlesztési Bank Rt.-t szólította fel arra, hogy a profi futballklubokba 20 százalékos tulajdonrész erejéig szálljon be.

A szabad demokrata politikus megjegyezte, hogy az SZDSZ egy alulról építkező programot tart megfelelőnek: először azokat a feltételeket kell megteremteni, amelyek révén az állampolgárok, a családok könnyen sportolási lehetőséghez jutnak. Magyar Bálint hangsúlyozta, hogy fejleszteni kell az iskolai sportot, új tornatermekre van szükség, azok megépültét követően a tömegsporttal, illetve az utánpótlással kell foglalkozni. Úgy vélte, hogy az adófizetők pénzét nem szabad a futballra áldozni, a sportágat vállalkozási alapon kellene működtetni.

Világosi Gábor országgyűlési képviselő szerint teljesen ésszerűtlen 38 gigantikus focistadion megépítése. A Borsodi Ligában ugyanis a 2001-2002-es évad első felében az átlagnézőszám nem érte el az ezret.

Korábban:

Kuncze Gábor az SZDSZ listavezetője

Ajánlat:

Az [origo] választási oldala

(MTI)



Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva Adatvédelem



Magyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek






UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">