Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Csintalan Sándor (1954, Cegléd) - MSZP
2002. március 8., péntek, 12:18|Utolsó módosítás: 2002. március 11., hétfő, 16:39

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Csintalan Sándor az 1998-2002-es ciklusban a parlamentben egyetlenegyszer szólalt fel, a drogtörvény meghozatala előtt, amikor figyelmeztette képviselőtársait, hogy a serdülők a legveszélyeztetettebbek.


1998-ban Budapest 13. választókerületében szerzett mandátumot, ugyanebben az évben indult a helyhatósági választásokon is Budapest III. kerületének polgármesteri székéért, ebben a versengésben azonban Tarlós István megelőzte. Csintalan részt vett a parlament foglalkoztatási és munkaügyi, valamint a környezetvédelemi bizottságában, amelyekben tagsága 2000 februárjában megszűnt. A ciklus második felében Csintalan viszonya az MSZP vezetésével megromlott, teljesen a háttérbe szorult.

Csintalan Sándor neve felmerült a volt rendőr, Sándor István (Papa) vallomásában több más politikussal együtt, ezzel kapcsolatban a politikus cáfolta, hogy bármi köze lenne az olajügyekhez. Belekeveredett a megfigyelési ügybe is: a Fidesz által bizonyítékként felhasznált kazettán egy kormányőr és magánnyomozó beszélgetése hallható, ahol az ő nevét is említik. A Napi Magyarország a ciklus első felében arról cikkezett, hogy rendszeres kapcsolatot tartott fenn a bűnszervezet vezetésével vádolt Tasnádi Péterrel.

A politikától a ciklus végével visszavonul, és új üzleti vállalkozásba kezdett: kocsmát nyitott a felújított Lehel téri piacon.

Az MSZMP megszűnése után 1989-ben rövid kitérőt tett, először részt vett a Magyarországi Szociáldemokrata Párt, majd a Független Szociáldemokrata Párt megalapításában is, de rövid időn belül az MSZP tagja lett. A képviselő 1994-ben is bekerült a parlamentbe, és az év őszétől 1996-ig az MSZP ügyvezető alelnöke is volt. 1977-88-ban az MSZMP tagja volt, dolgozott a KISZ-ben és a SZOT-nál is. 

Csintalan Sándor az alkohol és droganalógiáról: Úgy gondolom, érdemes aláhúzni: én sem értek egyet az alkohol- és a droganalógiával, mert mondjuk, ha valaki magához vesz egy üveg whiskyt, legfeljebb elalszik, bekómál, és esetleg kihűl. De ha mondjuk, bekap egy Ecstasy tablettát, minimum öt vagy hat olyan halálok merülhet fel - különösen ha rossz idő van kint és esetleg kihűl, mert félelmi rohamában kirohan az utcára -, ami, azt gondolom, igencsak figyelemre méltóvá teszi ezt a történetet.

Ajánlat:

További képviselők Budapestről


 

[origo]Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">