Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Bácsban Lezsákék nyertek
2002. április 7., vasárnap, 20:37|Utolsó módosítás: 2002. április 8., hétfő, 2:38

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Bács-Kiskun megyében két MDF-es politikus, Lezsák Sándor és Font Sándor is 50 százalék feletti eredményt ért el, így már biztosan tagjai az új parlamentnek. Listán is jól elhúzott a Fidesz: 49,84%-át az MSZP 35,6%-ig tudta tartani. A 10 körzetből kettőben MDF-es politikus nyert, további háromban is fideszes győzelem várható. Az MSZP-nek két körzetben van jó esélye, három körzetben megjósolhatatlan az eredmény.

A MIÉP-szavazatokkal Kecskeméten biztos lehet a fideszes Nyitrai András győzelme, aki közel 46 százalékot ért el és az MSZP-s riválisnak csak 35,1 százalékos erdménye van. Az SZDSZ 5,81 százalékot kapott, a MIÉP 5,42, a Centrum 4, 6 százalékon zárt.

Horváth Zsolt (Fidesz, Kecskemét)A város másik részében is hasonló az eredmény, a fideszes Horváth Zsolt 45,2 százalékot kapott, míg a szocialista színekben induló sztár-vadászpilóta, Vári Gyula csak 36,9-et. Erős független erdmény is született, Fekete László 7,5 százalékkal harmadik lett, az SZDSZ 4,4, a MIÉP 3,4 százalékot ért el.

Lezsák Sándor (MDF, Tiszakécske)Tiszakécskén az MDF-alapító Lezsák Sándor mindenkit agyonvert, aki több mint kétszer annyi szavazatot kapott, mint a 27 százalékos eredménnyel díjazott Csernus Ferenc (MSZP). Lezsák immár a negyedik ciklusát kezdheti meg.

Balogh József (Kisgazda Polgári Egyesület, Kunszentmiklós)Kunszentmiklóson is közel állt a kormánykoalíció a gyors győzelemhez, a Fidesz-MDF jelöltje, Balogh József 48 százalékot kapott és ezzel alaposan lehagyta baloldali riválisát, az MSZP-s Balogh Lászlót. A második forduló a jobboldalnak kedvez, a MIÉP 3,7 százaléka önmagában is elég lenne, de ebben a kerületben az FKGP is jó eredményt ért el, 2,43 százalékos támogatása jól jöhet a szoros versenyben, mert az SZDSZ 7,5 százalékkal támogathatja a szocialistákat. Balogh József így biztosan megnyeri a második fordulót. Balogh eddig kisgazda képviselő volt, az Országgyűlés legalacsonyabb iskolai végzettséggel rendelkező és egyik lagpasszívabb tagja.

Kiskunfélegyházán Endre Sándor, a megyei közgyűlés elnöke, a Fidesz jelöltje szepelt a legjobban, 43,4 százalékkal várja a második kört, de az MSZP-s Garai István Levente is szorosan ott van a nyomában 39,1 százalékkal. It az SZDSZ jó szereplése döntő lehet, a liberális párt jelöltje, Ficsór József 8,2 százalékot kapott, de a MIÉP eredménye is meghaladja a 3,5 százalékot. A verseny itt még nyílt.

Font Sándor (MDF, Kiskőrös)MDF-es képviselő folytathatja parlamentiu munkáját kiskőrösön, ahol Font Sándor 52,2 százalékkal győzött az első körben. Az MSZP jócskán lemaradt, Márfai Péter csak 27 százalékot kapott. A kisgazda Zsikla Győző említésre méltó, az átlagot jócskán meghaladó eredményt ért el 10,9 százalékkal.

Alföldi Albert (MSZP, Kalocsa)Kalocsán baloldali összefogás körvonalazódik, az MSZP jelöltje, Alföldi Albert ugyanis második lett 36,2 százalékkal, de az SZDSZ-es kalocsai polgármesternek, Törk Gusztávnak is több mint 18 százaléka van. Ha visszalép az MSZP javára, akkor az Alföldi (a népszerű színész, Alföldi Róbert édesapja) biztos befutó lehet. Az első a Fidesz színeiben Tóth Isván lett, 37,3 százalékkal. Alföldi 1994-98 között már volt képviselő.

Zuschlag János szocialista képviselő 43,3 százalékkal nyert Kiskunhalason, de a fideszes Szabó Erika csak 0,8 százalékkal maradt le. A MIÉP itt erős, 6 százalékot ért el, az SZDSZ csak 3,2 százalékon áll. A verseny itt tehát nyílt, szoros eredmény lesz.

Baján is a kormánykoalíció hívei vannak többségben, Zsigó Róbert 44 százalékkal nyert, az MSZP-s Hajdú Miklós36,7 százalékkal követi. az SZDSZ-ből Nemes Gábor 6,3 százalékról mondhat le a javára, míg a Centrum 4 százalékkal támogathatja valamelyik oldalt. Nehéz megjósolni, hogy kin segítenek majd a visszalépő-kieső jelöltek szavazatai.

Tabajdi Csaba (MSZP, Bácsalmás)Bácsalmáson Tabajdi Csaba vezet 45,8 százalékkal, második a Fidesz-MDF jelöltje, Fenyvesi Máté, egykori kisgazda és válogatott labdarúgó. A MIÉP 4,5, a Centrum 4,3, az FKGP 3,6, az SZDSZ 3,7 százalékot kapott, Tabajdi győzelme valószínűbb.

[origo]Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">