Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Baranyában 6:1 az MSZP javára
2002. április 7., vasárnap, 23:33|Utolsó módosítás: 2002. április 8., hétfő, 0:10

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Három első körös befutóval, és három további első helyezettel az MSZP nyerte a választások első fordulóját Baranya megyében. A Fidesz egy helyen áll az élen.

Az MSZP három befutója miatt csak négy helyen lesz második forduló Baranya megyében. Az országgyűlés tagja let Toller László, Kékesi ferenc és Szili Katalin. Toller Pécs polgármestere 1998 óta, Szili az Országgyűlés és az MSZP alelnöke.

Páva Zoltán Komlón kevesebb mint 1 százalékkal maradt el az első körös győzelemtől, jó eséllyel indul viszont a második fordulóban, amennyiben számíthat az SZDSZ közel 10 százalékos támogatottságára, vagy legalább annak egy részére. A Fidesz jelöltje, Hoffmann Mátyásné ugyanis kevesebb mint 30 százalékot ért el.

Kemény küzdelem várható Siklóson, ahol alig több mint egy százalékkal áll az első helyen az MSZP jelöltje, Kocsi László, aki 37,3 százalékot ért el, míg Kékkői Zoltánn, a Fidesz-MDF jelöltje 36 százalékkal második. Nagy kérdés, hogy a 8,5 százalékos eredményt elért független jelölt Turós László támogatói ki mellé állnak, az SZDSZ 4,3 százalékkal, míg a MIÉP 3,11 százalékkal szállhat be a nagyok küzdelmébe.

A Fidesz győzelmét hozta a mohácsi választás az első körben, ahol kiélezett eredmény várható a második fordulóban, ugyanis míg az első Hargitai János 45,9 százalékot kapott addig a második, szocialista Nyul István 34,7 százalékot ért el úgy, hogy az SZDSZ-nek is van 12 százalék tartaléka. A MIÉP 3 százalék alatt maradt.

Baloldali esélyekkel várhatják a második fordulót Szigetváron, ahol Gráf József, az MSZP jelöltje győzött 44,2 százalékkal és a harmadik SZDSZ közel 6 százalékot kapott. A Fidesz mádosik helyezett jelöltjére, Pichler Imrére a választópolgárok 39,1 százaléka voksolt, a MIÉP viszont csak 3,1 százalékot kapott.

[origo]Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">