Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Heves megye: MSZP-Világ 5:0
2002. április 7., vasárnap, 20:42|Utolsó módosítás: 2002. április 8., hétfő, 2:11

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Az összes Heves megyei egyéni választókerületben az MSZP áll az élen az első forduló után. Ráadásul Hatvanban Érsek Zsolt (MSZP) már az első fordulóban abszolút többséget szerzett, és bejutott a parlamentbe. Listán 47,24%-ot kaptak a szocialisták. A Fidesz 36,69%-ot kapott, az SZDSZ 4,91%-ot.


Egerben Nagy Imre (MSZP), a város polgármestere vezet 48,4 százalékkal. A jelenlegi képviselő, a fideszes Homa János 37,6 százalékot kapott. A harmadik helyen Horuczi Csba (SZDSZ) áll, 6,3 százalékkal, ami azt jelenti, hogy Nagy szinte biztos nyerő második fordulóban.

Sós Tamás (MSZP, Pétervására)A második választókerületben Sós Tamás (MSZP), a  párt megyei elnöke vezet 46,6 százalékkal, mögötte Horváth László (Fidesz) következik 38,5 százalékkal. Tóth Andrásné (Munkáspárt) 3,3 százaléka és Kocsa Erika (SZDSZ) 3,26%-a elég lehet Sósnak a győzelemhez.

 

Gyöngyösön Magda Sándor agrártudós (MSZP) 46,7 százalékkal várhatja a második fordulót. A fideszes Mánya Kristóf 30,6, a szabad demokrata Fodor Gábor 13,8 százalékot kapott, így ha Fodor visszalép, Magda győzelme szinte biztos.

Godó Lajos (MSZP, Heves)Az ötödik Heves megyei választókerületben Godó Lajos (MSZP) 48,7 százalékkal vezet az első forduló után, és ha nyer, már harmadik ciklusát kezdheti meg. Tóth József (Fidesz) 32,5 százalékot kapott. Árvai György, a MIÉP jelöltje 6,2 százalékkal áll a harmadik helyen. Godónak azonban valószínűleg így is elég lehet az SZDSZ és a Munkáspárt jelöltjeinek segítsége.

 

Érsek Zsolt (MSZP, Hatvan)Ugyanez a helyzet Füzesabonyban. Gulyás László (MSZP), a város képviselője 44,6 százalékot kapott. Zay Andrea (Fidesz) 33,4 százalékkal várhatja a második fordulót. Blahó István (Munkáspárt) 6,1 százalékkal, Zsebe Zsolt 3,64%-kal gyarapíthatja Gulyás szavazatainak számát a második fordulóban, és ez elég lehet.

Hatvanban Érsek Zsolt már az első fordulóban bejutott, 51,9%-kal és harmadik ciklusát kezdheti meg.

[origo]Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">