Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Szabolcsban listán a Fidesz, egyénikben az MSZP áll jobban
2002. április 7., vasárnap, 22:42|Utolsó módosítás: 2002. április 7., vasárnap, 22:49

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A Fidesz 45,2%-ot, az MSZP 42,5%-ot kapott Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. Az egyéni körzetek közül egyben már győzött az MSZP jelöltje, további négy körzetben is esélyesebb a szocialista jelölt. Két körzetben a Fidesz tűnik befutónak, a többi körzetben nyílt a küzdelem.


Csabai LászlónéNyíregyházán Csabai Lászlóné (MSZP) polgármester és képviselő (akire egy szocialista kormányban valószínűleg miniszteri poszt vár), megsemmisítő vereséget mért Mádi Lászlóra, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkárára. Csabai 60%-on áll, Mádinak csak 33%-a van.

A másik nyíregyházi körzetben Vojnik Mária (MSZP) is magasan vezet. A szocialisták egészségügyi szakértője 49,1 százalékon áll, tehát akár még ma este is bejuthat. Mögötte a fideszes Parragh Dénes 31,4 százalékot kapott. Varga Ildikó (Centrum) 6, Vas Miklós (FKGP) 5,1, Felbermann Endre (SZDSZ) 4,4 százalékon áll.

Tiszavasváriban Juhász Ferenc, a szocialisták honvédelmi miniszter-jelöltje vezet, de győzelme még nem mondható biztosnak. Juhásznak 43, a mögötte lévő Karakó Lászlónak (Fidesz) 36,6 százaléka van. A hely a második fordulóban fog eldőlni, így fontos, hogy a Centrum jelöltje, Kovács Gábor a harmadik 8,1%-kal. A MIÉP-es Nagy Tibornak 5,8%-a van, az SZDSZ-es Pusztai Józsefnek pedig 3,8%-a. Valószínűleg szoros versenyben Juhász nyer majd.

Helmeczy László (Centrum)Nagykállón fej fej mellett áll a fideszes Tóth András és az MSZP-s Sándor Elek (37:36). A körzetben felborította a szokásos koreográfiát Helmeczy László indulása a Centrum színeiben. Helmeczy, aki az előző választáson a Fidesz színeiben jutott az Országgyűlésbe, 18 százalékot szerzett. A második fordulóban itt minden megtörténhet.

Baktalórántházán is a második forduló fog dönteni. Papcsák Ferenc (Fidesz), az ÁPV Rt. igazgatótanácsának tagja végzett az első helyen 45 százalékkal. Második Gazda Gyula, a megyei közgyűlés szocialista képviselője, 42 százalékkal. Egyikük sem volt eddig képviselő. A többi jelölt itt nem rúgott labdába, a második fordulóban bármi lehet.

Nyírbátorban is nagyon szoros a verseny, fél százalék a különbség. Első helyen a Fidesz jelöltje, Simon Miklós volt kisgazda képviselő áll, 41 százalékkal. Második az MSZP-s Veres János, az előző Országgyűlés leggazdagabb képviselője, 40,4%-kal. Harmadik a MIÉP-es Kossuth Lajos 6,8%-kal, negyedik az SZDSZ-es  Fodor Zsolt (4,3%), ötödik a centrumos Petróczki Ferenc (4,1%-kal), ami azt jelenti, hogy nagyon szoros eredmény lesz a második fordulóban is.

Kisvárdán Bajor Tibor, az MSZP képviselője kevéssel vezet (39:37) a fideszes Borkó Károly előtt, de az SZDSZ-es Nagy Mária elég jó, 10 százalék feletti eredménnyel a harmadik, ami azt jelenti, hogy Bajor esélyei jók a második fordulóban.

Balogh GyulaVásárosnaményban viszont elsöprő Fidesz-győzelem született, igaz, egy nemrég még kisgazda képviselő, Balogh Gyula aratta. Bár második fordulóra került sor, Balogh 49 százalékot, Kiss Gábor MSZP-képviselő viszont csak 29 százalékot szerzett, azaz a második fordulóban Balogh győzelme nagyon valószínű.

Mátészalkán szoros verseny lesz a második fordulóban, de Torgyán József már nem lesz a versenyzők között. Valószínűleg az ő híveinek szavazatai fognak dönteni viszont a fideszes Fülöp István és az MSZP-s Kertész István között (az arány 40:38 Fülöp javára, Torgyán 7,8%-ot szerzett).

Hosszú idő után térhet vissza a politikába - de csak a második forduló után - Kapolyi László, az MSZP jelöltje, Lázár György kormányának egykori ipari minisztere, a hírhedt eocénprogram atyja. Kapolyi 48 százalékkal vezet Lengyel János fideszes (volt kisgazda) jelölt előtt, akinek 43,7%-a van.

[origo]Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">