Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Tolna: szoros versenyek, enyhe Fidesz-fölény
2002. április 7., vasárnap, 23:07|Utolsó módosítás: 2002. április 7., vasárnap, 23:26

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Tolna megyében listán 44,2%-ot kapott a Fidesz, az MSZP pedig 40%-ot. A megye öt egyéni körzetéből mindenhol második forduló lesz. 2-2 körzetben nagyon valószínű a Fidesz, illetve az MSZP jelöltjének győzelme, az ötödik körzetben viszon teljesen nyílt a verseny.

Kocsis Imre Antal (SZDSZ)Szekszárdon az fog dönteni, hogy Kocsis Imre Antal, a város SZDSZ-es polgármestere visszalép-e a második fordulóban, Kocsis ugyanis 16 százalékot szerzett, az MSZP-s Halmai Gáborné és a fideszes Braun Márton viszont 35-35 százalékkal fej fej mellett halad. Ha Kocsis visszalép, Halmainé győzelme biztos.

Pakson teljesen nyílt a küzdelem. Szabó József (MSZP) 43%-kal vezet a fideszes Tóth Ferenc (41,9%) előtt. A harmadik a MIÉP jelöltje, Nemes Árpád (5,12%), a negyedik Haraszti Istvánné (SZDSZ; 3,6%). Itt nem dőlt el semmi, a végeredmény nem megjósolható.

Potápi Árpád (Fidesz)Bonyhádon Potápi Árpád hajszállal maradt le az első fordulós győzelemről. A fideszes képviselő 49,7%-ot szerzett, de így is biztosra vehető, hogy a második körben ő győz. Karl Imrének, az MSZP egykori energetikai kormánybiztosának ugyanis csak 36%-a van, és ez még az SZDSZ-es Bolbach János 4,4%-ával együtt is kevés lesz.

Dombóváron is az SZDSZ viszonylag jó szereplése segíthet az MSZP-n a második körben. Most Tóth Gyula (MSZP) az első, közel 42%-kal, de a jelenlegi képviselőnek, a fideszes Fehérvári Tamásnak is van 39 százaléka. A harmadik Székely Attila (SZDSZ), 6,3%-kal.

Tamásiban ha nem is fölényes, de kétségtelen Dávid Ibolya igazságügy-miniszter sikere. Az MDF politikusának 45,9%-a van, az MSZP jelöltje, Kovács Szilvia 39,6%-kal végzett. A harmadik az ex-kisgazda, jelenleg MIÉP-jelölt Koppánné Kertész Margit, 6%-kal, és ez elég lesz Dávid Ibolya győzelméhez.

[origo]Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">