Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Veszprémben aratott a Fidesz, hárman már ma este bejutottak
2002. április 7., vasárnap, 23:40|Utolsó módosítás: 2002. április 7., vasárnap, 23:53

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Három körzetben (Pápa, Balatonfüred, Tapolca) már az első körben nyert a Fidesz helyi jelöltje. A maradék négy körzetből háromban viszon az MSZP hajszállal esélyesebb. Listán is egyértelmű a Fidesz-fölény a megyében: 48 százalékot kaptak.


Fidesz: 48%, MSZP: 37,1%, SZDSZ: 5,25% a listás eredmény Veszprém megyében. Az egyéni körzetekben is nagy a fideszes fölény.

Ajka az egyetlen olyan körzet a megyében, ahol a második fordulóban az MSZP jelöltje az esélyes. Itt ugyanis vezet bár Ékes József, a Fidesz jelöltje 42,4%-kal, az MSZP-s Schwartz Bélának 42%-a, a harmadik, SZDSZ-es veteránnak, Mádai Péternek pedig 10,2%-a van, így Mádai szavazói besegíthetik az újonc Schwartzot a parlamentbe.

Bóka István (Fidesz)Balatonfüreden hajszálon múlott Bóka István első fordulós győzelme, de végül összejött. Bóka 50,05%-ot kapott, az MSZP-s Nagy Jenő pedig 35,6%-ot. Bóka így ismét a parlament tagja lett. Bóka István Alsóörs polgármestere, a Balatoni Fejlesztési Tanács elnöke.

Kovács Zoltán (Fidesz, Pápa)Kovács Zoltán viszont földcsuszamlásszerű győzelmet aratott Pápán, ahol polgármester is. Kovács 61,4%-ot szerzett, míg a második Gőgös Zoltán csak 28%-ot. Kovács Zoltán befolyásos, második körös Fidesz-vezető, Kövér László földije, viszont egyike a legönállóbb, nemritkán a frakcióból kiszavazó fideszeseknek.

Lasztovicza Jenő (Fidesz, Tapolca)Első körben jutott az Országgyűlésbe Kovács barátja, Lasztovicza Jenő is. Ő is továbbszolgáló: 1998-tól az idegenforgalmi bizottságban tevékenykedett. Most 54,7%-ot kapott, míg a második Sibak András csak 29,2%-ot.  

Várpalotán is az SZDSZ-szavazók dönthetik el a második fordulót, azaz a jelenleg még csak második MSZP-jelölt, Törzsök Károlyné az esélyesebb. Az első forduló után Gyapay Zoltán (Fidesz) 39,6%-kal vezet, Törzsöknének 38,5%-a van, az SZDSZ-es ex-képviselőnek, Baky György bakonybéli polgármesternek pedig 9,9%-a. A verseny bizonyosan szoros lesz.

Horváth Balázs első körös győzelmére is van még esély Veszprémben, nagyon kevésen múlik. Ha most nem, a második körben biztosan nyer az egykori belügyminiszter az MSZP-s Mazák György előtt.

Pál Béla (MSZP, Veszprém)A másik veszprémi körzetben nagy esély van az MSZP-s Pál Béla győzelmére. Pál Béla 41,9%-kal vezet, Bernáth Ildikó, a foglakoztatási bizottság alelnöke 37,9%-ot kapott, a harmadik Dióssy László, a  város SZDSZ-es polgármestere 9,6%-kal, így Pál Béla győzelme valószínű.

[origo]Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">