Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Zala a Fideszé - Boros és Nógrádi bejutott
2002. április 7., vasárnap, 21:24|Utolsó módosítás: 2002. április 7., vasárnap, 23:56

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Ötből négy zalai körzetben a Fidesz jelöltje vezet. Két kormányférfiú, Boros Imre Phare-miniszter és Nógrádi László volt közlekedési miniszter is az első fordulóban bejutott. Listán is magasan vezet a Fidesz, 49,6%-ot kapott, míg az MSZP csak 36,4%-ot.

Egyedül Nagykanizsán vezet az MSZP jelöltje, Göndör István, aki eddig frakcióvezető-helyettes volt, és a szocialisták egyik erős embere. Göndör 42 százalékot kapott, Cseresnyés Péter (Fidesz) pedig 36,7%-ot. Mivel az SZDSZ-es Kovács Kálmánnak több mint 10 százaléka van, visszalépése esetén Göndör győzelme biztosra vehető.

Zalaegerszegen szoros verseny lesz a második fordulóban, de a fideszes Gyimesi Endre győzelme a valószínűbb. Gyimesinek 47,5%-a van, az MSZP-s Varga Lászó 40,6%-ot kapott. Az SZDSZ és a Centrum szavazói a második körben szorossá tehetik a versenyt, de valószínűleg ez is kevés lesz a második körben Vargának.

Keszthelyen Manninger Jenő (Fidesz) közlekedési államtitkár majdnem ünnepelhetett már ma este, sokáig úgy nézett ki, hogy az első fordulóban bejut. Győzelme a következő fordulóban így sem kétséges, különösen, hogy a MIÉP jelöltje is egészen jól (5,1%) szerepelt.

Nógárdi László (Fidesz, Lenti)Két körzetben már nem lesz szükség második fordulóra. Lentiben Nógrádi László volt közlekedési miniszter, aki szolgálati autója halált okozó karambolja miatt mondott le rövid korménytagság után, 55,9%-ot szerzett és ismét képviselő lehet. Ellenfele, Kollár Gyula (MSZP) 30 százalék alatt maradt.

Boros Imre Phare-miniszter Zalaszentgróton vitathatatlan győzelmet aratott 60,9%-kal. Az egykori kisgazda, majd Torgyánnal szakító kormánytag Balogh Miklóst (MSZP; 28,5%) előzte meg.

[origo]Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">