Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Fejér megye: enyhe Fidesz-előny
2002. április 8., hétfő, 1:30|Utolsó módosítás: 2002. április 8., hétfő, 3:25

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A területi listán a Fidesz a szavazatok 43,41 százalékát szerezte meg. Egyéniben két mandátumot szerzett az MSZP, egyet a Fidesz. További egy-egy körzetben van biztos befutó helyük, a maradék két körzet sorsa nem megjsóolható.

Székesfehérváron, az 1-es választókerületben az MSZP-s Warvaszovszky Tihamér szerezte meg a szavazatok többségét, és ezzel a mandátumot is, a szavazatok 50,78 százalékával. Második lett a Fidesz-MDF jelöltje, Balsay István volt területfejlesztési államtitkár 38,42 százalékkal.

 

A székesfehérvári 2-es választókerületben senki sem szerezte meg az első körben a szavazatok több, mint a felét. Első lett a Fidesz-MDF jelöltje, Gógl Árpád volt egészségügyi miniszter 43,08 százalékkal, második Molnár Albert, az MSZP jelöltje 36,5 százalékkal. Harmadik az SZDSZ-es Világosi Gábor 7,34 százalékkal. A második forduló eredményére nem érdemes fogadni.

 

Dunaújvárosban (3-as választókerület) az MSZP jelöltje, Kálmán András jutott mandátumhoz, a szavazatok 50,86 százalékát szerezte meg az első fordulóban. Második lett a Fidesz-MDF jelöltje, Cserna Gábor 30,51 százalékkal. A harmadik helyen az SZDSZ jelöltje, Skaliczki Andrea végzett 7,95 százalékkal.

 

Ecsődi László (MSZP, Gárdony)Gárdonyban szintén nem szerzett senki mandátumot az első fordulóban, de az MSZP-s Ecsődi László előnye jelentős: 48,2 százalékkal áll az élen. A második a Fidesz-MDF jelöltje, az ex-kisgazda Orosházi György 36,76 százalékkal. Harmadik az SZDSZ-es Sörös László 4,96 százalékkal. Ecsődi, aki Adony alpolgármestere, harmadik ciklusára készülődhet.

 

Schmidt Ferenc (Fidesz, Mór)Móron (5-ös választókerület) a Fidesz-MDF jelölt jutott mandátumhoz, Schmidt Ferenc a szavazatok 50,85 százalékát szerezte meg és ismét bejutott az Országgyűlésbe. Második lett az MSZP-s Herczog Edit 37,08 százalékkal.

 

Sárbogárdon (6-os választókerület) senki sem jutott mandátumhoz. Első lett 45,25 százalékkal a Fidesz-MDF jelöltje, Lengyel Zoltán. Második az MSZP-s Szabados Tamás 44,04 százalékkal, harmadik az SZDSZ-es Tóth Zoltán 3,73 százalékkal. Itt néhány szavazaton múlhat majd a végeredmény, nem tudni ki fog nyerni.

 

Kelemen András (MDF, Bicske)Bicskén (7-es választókerület) sem osztottak ki az első körben mandátumot, de a veterán MDF-es, Kelemen András készülődhet ismét az Országgyűlésbe. Az Antall-kormány egykori külügyi államtitkára 47,9 százalékkal végzett az élen az első fordulóban. Második lett az MSZP-s Penzné Lajta Katalin 38,3 százalékkal. Harmadik az SZDSZ-es Forrai Tamás 4,25 százalékkal.

[origo]Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">