Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Pest megye: fej fej mellett
2002. április 8., hétfő, 1:44|Utolsó módosítás: 2002. április 8., hétfő, 1:51

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Listén a Fidesz 41,08%-ot kapott Pest megyében, az MSZP pedig 40,25%-ot. Az SZDSZ 6,63%-ra volt jó. A 16 egyéni körzetben mindenhol lesz második forduló. 7 körzetben az MSZP esélyes a második fordulóban, 5-ben a Fidesz. 4 körzetben teljesen szoros verseny várható.


Harrach Péter (Fidesz, Szob)Szobon Harrach Péter szociális miniszter vezet: nem biztosan, de valószínűleg megnyeri majd a második fordulót. Harrach 47,3%-ot szerzett, a MIÉP-jelölt 6%-ával együtt ez a második körben elég lehet. Az MSZP-s Kárpáti Zsuzsa 33,4%-ot kapott. Kóródi Mária, az SZDSZ három ciklust is lehúzott képviselője 6,6%-ot szerzett.

Vácon teljesen nyílt a verseny. Bóth János, a város MSZP-s alpolgármestere vezet 41,5%-kal, második a körzet eddigi képviselője, Imre Zsolt Fidesz.politikus 43,6%-kal. A MIÉP jelöltje, Fördős Attila azonban jó eredményt, 8,8%-ot ért el, ez segíthet Imrének. Az SZDSZ-es Dudás Ágnes 5,6%-ot szerzett.

Tóth András (MSZP, Dunakeszi)Dunakeszin Tóth András, Horn Gyula egykori hivatalvezetője szép reményekkel várhatja a második fordulót. Tóth 43,4%-ot szerzett, ősi ellenfele, Salamon András, az ügyrendi bizottság eddigi elnöke pedig csak 37,7%-ot. Kiss Róbert SZDSZ-es ex-képviselő, környezetvédelmi témafelelős 9%-ot kapott, ez besegítheti Tóthot az Országgyűlésbe.

Gémesi György (MDF-Fidesz, Gödöllő)Göldöllőn viszont ritkán lehet megverni Gémesi Györgyöt, valószínűleg most sem fog sikerülni. Gémesi 1990 óta a város polgármestere, az MDF vezetőjeként a Fidesz színeiben most 43,2%-ot kapott, és mivel itt a MIÉP-es Bükkfalvy Beatrix a harmadik, valószínűleg Gémesi nyer majd. Az MSZP-s Kovács Barnabás 39,5%-ot kapott, az SZDSZ-es Szakács Gyula 5,8%-ot.

Tóth Gábor (Fidesz, Aszód)Valószínűleg a Fidesznek áll majd a zászló Aszódon is, ahol Tóth Gábor (45,4%) hozza majd a mandátumot. Az MSZP-s Szabó Imre, a párt megyei elnöke, az Országgyűlés sportbizottságának vezetője a második 39,6%-kal. A harmadik a MIÉP-es Bereczky László 5,6%-kal.

Doszpot Péter (MSZP, Nagykáta)Nagykátán biztos befutó Doszpot Péter, az egykori sztárrendőr (47,3%). Az eddigi képviselő, Czerván György (Fidesz, 40%) a második, harmadik az SZDSZ-es Szabó János (4,5%).

Gál Zoltán (MSZP, Monor)Monoron egy veterán szocialista, Gál Zoltán egykori házelnök és belügyminiszter vezet 40,9%-kal. A fideszes Pogácsás Tibor 37,3%-ot szerzett. Gerencsér Balázs (SZDSZ) a harmadik 6,6%-kal, a centrumos Garádi István (5,7%) a negyedik. Ez Gál győzelmét valószínűsíti.

Jánosi György (MSZP, Érd)Érden nagyon jó esélyei vannak Jánosi György egykori művelődési államtitkárnak (MSZP), miután 47,9%-kal zárta az első fordulót. Üldözőjének, Várkonyi Andrásnak, az Országgyűlés építésügyi bizottsága fideszes elnökének csak 35% jutott. Az SZDSZ-es Csőzik László 7,7%-kal a harmadik.

Keller László (MSZP, Budaörs)Keller László is nehezen veszítheti el a második fordulót. Az MSZP fenegyereke 42,9%-ot kapott, Selmeczi Gabriella volt társadalombiztosítási államtitkár (Fidesz) pedig 36,4%-ot. A versenyt Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester (SZDSZ) visszalépése döntheti el Keller javára: Wittinghoff 12,1%-ot szerzett.

Pilisvörösváron szoros küzdelem dönthet. Most Frajna Imre volt társadalombiztosítási államtitkár (Fidesz) vezet 38,8%-kal, Nikolits István volt nemzetbiztonsági miniszternek (MSZP) 35,4%-a van, Grószné Krupp Erzsébetnek, Pilisvörösvár polgármesterének (SZDSZ) 14,1%-a van. Ifjabb Hegedűs Loránt (MIÉP) 9,4%-ot kapott. G. Nagyné Maczó Ágnes, az Országgyűlés egykori alelnöke, Üröm polgármestere (FKGP) 2,3%-on áll. Ha Hegedűs és Maczó szavazatait egyszerűen hozzáadjuk Frajnáéhoz, akkor hajszállal a fideszes nyer. A különbség azonban olyan kicsi lenne, hogy ezt nem lehet biztosra venni.

Szentendrén szinte kísértetiesen hasonló a helyzet. Itt Hadházy Sándor (Fidesz), Visegrád polgármestere vezet Miakich Gábor (MSZP) előtt, de a második forduló kimenetele megjósolhatatlan.

Kuncze Gábor (SZDSZ, Szigetszentmiklós)Szigetszentmiklóson eddig minden választáson Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke nyert. Ehhez képest nyilván meglepetés, hogy most csak a harmadik lett, de könnyen nyerhet is a második fordulóban, ha egy esetleges MSZP-SZDSZ visszalépési egyezmény keretében itt a valamivel jobban álló szocialista Varjó László lép vissza az ő javára. Ilyen megállapodásokat már négy éve is kötött a két párt, úgyhogy ez a megoldás elég valószínű. A két politikus együtt csaknem 60%-ot szerzett, így ha egyikük visszalép, a másik biztosan nyer. Az állás az első forduló után: Varjú László (MSZP; 33%), Hoffmann Pál (Fidesz; 31,4%), Kuncze Gábor (SZDSZ; 26,1%).

Pusztai Csaba (MSZP, Ráckeve)Ráckevén Pusztai Csaba, az MSZP jelöltje vezet. Szoros versenyben megszerezheti a győzelmet a második fordulóban, ha mozgósítani tudja az SZDSZ, a Zöldek, az Új Baloldal és a Munkáspárt híveit. Pusztai 41,2%-ot kapott, míg a fideszes Pánczél Károly 37,4%-ot. Az SZDSZ-es Venczel Éva 7,7%-ot, a MIÉP-es Gazdag István 5,3%-ot.

Szács Lajos (Fidesz, Dabas)Dabason viszont a Fidesz jelöltje, Szűcs Lajos várhatja nyugodtabban a második fordulót. Szűcs egy éven belül másodszor nyerhet, hiszen időközi választáson 2001-ben jutott be az Országgyűlésbe. 47,4%-ot kapott most. Az MSZP új embert, Králl Bélát indította ellene, aki 36,8%-ot kapott, és valószínűleg várnia kell még a képviselőségre.

Cegléden nem ilyen jól kiszámítható a helyzet. A két jelölt fej fej mellett áll, és második körös még begyűjthető szavazataik száma is közel azonos. Az MSZP-s Czinege Imrének van most kicsivel több szavazata (44,4%), míg Csáky Andrásnak, az MDF Országos Választmány elnökének, az egészségügyi bizottság alelnökének 43,8% jutott. Mindketten orvosok.

Czira Szabolcs (Fidesz, Nagykőrös)Nagykőrösön Czira Szabolcs, a Fidesz ex-kisgazda jelöltje esélyesebb a győzelemre a második körben. Czira 47,4%-ot kapott, míg az őt követő fiatal MSZP-s, Tóbiás József 36,4%-ot. A MIÉP, illetve a független Király B. Izabella szavazatai elegek ahhoz, hogy másodszor is az Országgyűlésbe segítsék az állatorvos Czirát.

[origo]Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">