Itthon
Nagyvilág
Bűnügyek
Választási eredmények
Gazdasági hírek
Tévé
Politikai könyvek
Jogszabályok

A rovat hírei


Medgyessyt még nem védik testőrök

Kiürülhet a Tetra-kassza kormányváltás előtt

Megszűnt a nyomozás a Gresham-ügyben

Gidófalvi sugározhat a Pannon hullámhosszán

 Az SZDSZ még nem döntött a miniszterekről


Gyorskeresés
Somogyban nem dőlt el semmi
2002. április 8., hétfő, 0:42

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Somogy megyében a Fidesz valamivel megelőzte listán az MSZP-t. Az egyéni körzetek nagy részében még nem dőlt el semmi. Két körzet van, ahol valószínűbb, de nem biztos, hogy az MSZP jelöltje fut majd be a második fordulóban. A megye különlegessége a Centrum Párt átlagosnál jobb szereplése.

Somogy megyében a listás sorrend:

1. Fidesz 43,9%
2. MSZP: 41,4%
3. Centrum 4,5%
4. SZDSZ 3,7%
5. MIÉP: 3,4%

Az egyéni körzetekben mindenhol második forduló lesz.

Kaposváron hallatlanul szoros a verseny. Szita Károly, a város fideszes polgármestere hajszállal vezet ugyan Lamperth Mónika előtt, de a harmadik, SZDSZ-es Ungár Klára sem sokkal előzte meg a MIÉP-jelölt Tóth Tibort. A második forduló kimenetele itt megjósolhatatlan.

Pásztohy András (MSZP, Kaposvár)A másik kaposvári körzetben is szoros a verseny, de nem ennyire: itt valószínűbb, hogy a második kört ha kevéssel is, de az MSZP-s Pásztohy András nyeri. Pásztohy 43,5%-ot kapott, a fideszes  Szabó József Andor pedig 40,5%-ot. Harmadik a centrumos Spiegl József (4,9%), negyedik az SZDSZ-es Pintér Lóránd (4,1%). Így Pásztohynak több a tartaléka.

Siófokon is kiszámíthatatlan a második forduló kimenetele, talán kicsit esélyesebb a fideszes Gruber Attila, aki civilben ügyvéd. Gruber 42,5%-ot kapott, második a körzet jelenlegi képviselője, Házas József orvos 36,5%-kal. A Centrum szavazói dönthetnek, Molnár János 8,8%-ot kapott. Negyedik a MIÉP-jelölt Horváth János 3,2%-kal, ötödik az SZDSZ-es Bozai Ágota 3,1%-kal.

Balatonbogláron elég erősen vezet Herényi Károly, az MDF egyik vezetője, a Fidesz jelöltje: a második fordulóban lehet, hogy ez elég lesz. Herényi 46,4%-ot kapott. Kolber Istvánnak (MSZP) 38%-ot kapott, az SZDSZ-es Mézes Évának 5,7%-a van, ez valószínűleg kevés ahhoz, hogy Kolbert megsegítse. Jóslatunk szerint szoros versenyben Herényi nyerhet.

Marcaliban sem világos, hogy ki nyeri a második fordulót. Vezet Szászfalvi László református lelkész (MDF-s politikus, Fidesz-színekben), Csurgó polgármestere 44,3%-kal. A szocialista Sütő László 43%-ot szerzett, a harmadik az SZDSZ-es Árvai Tibor 4,8%-kal. A MIÉP jelöltjének 3,1%-a van, kevés szavazat fog dönteni.

Francz Rezső (MSZP, Nagyatád)Nagyatádon Gyenesei István, a Centrum jelöltje felborította a szokásos koreográfiát, mivel 23,1%-ot szerzett. Az első forduló után Francz Rezső, az MSZP jelöltje vezet 35%-kal, a fideszes Kuzma László 29,7%-kal áll. Itt Gyenesei visszalépése fog dönteni, valószínűleg Francz javára, mivel Gyenesei inkább baloldali kapcsolatokkal rendelkezik.

[origo]Nyomtatható verzió

  Írjon nekünk!  Médiaajánlat  Impresszum  Súgó  
Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemMagyarországról

megyék

települések

közigazgatás

politikai szervezetek, pártok

politikusok

magyar lapok, elektronikus újságok

politikai, közéleti és kulturális lapok

televíziós társaságok

médiasztárok

online rádiók

diákszervezetek


UR9403204777335 UR9403204777335 &dc=2" width="1" height="1">